Ronaldo: To ni moja zadnja pogodba, igral bom še deset let

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je ob podpisu nove petletne pogodbe z madridskim Realom poudaril, da podaljšanje sodelovanja ni zadnje v karieri. Igrati namerava še deset let, po pravkar podpisani pogodbi bo sicer v španski prestolnici ostal do svojega 36. leta.

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je ob 
podpisu nove petletne pogodbe z madridskim Realom 
poudaril, da podaljšanje sodelovanja ni zadnje v karieri.
Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je ob podpisu nove petletne pogodbe z madridskim Realom poudaril, da podaljšanje sodelovanja ni zadnje v karieri. 

MADRID > Real Madrid je danes z uradnim podpisom na stadionu Santiago Bernabeu dokončal posel s svojim najboljšim igralcem, portugalskim napadalcem Cristianom Ronaldom.

Nova pogodba se bo iztekla 30. junija 2021. Dogovor so v vodstvu kluba dosegli v minulih dneh, po sicer neuradnih podatkih španskih medijev pa bo nova pogodba vsaj tako bogata kot je bila dosedanja. Ronaldo, ki je seveda največji zaslužkar v vrstah madridskega kluba, bo tako bržkone še presegel 20 milijonov evrov neto letne plače.

"Najbolj se veselim let, ki so še pred mano in v katerih bom lahko igral. Pred mano jih je vsaj še deset," je po podpisu pogodbe, za katero je sam jasno dejal, da je predzadnja v karieri, dejal Portugalec. Vodilni v Realu bi sicer najraje videli, da bi bila tudi zadnja pogodba sklenjena z njimi, česar pa za zdaj Ronaldo še ni potrdil: "S to pogodbo so se mi izpolnile sanje. A videli bomo, kaj bo prinesla prihodnost. Nikoli ne veš, seveda bi rad končal tukaj. Je pa to moja predzadnja pogodba."

Poudaril je še, da je za njim naravnost sanjsko leto. "Podpis pogodbe z Realom je le še uresničitev sanj. Osvojil sem ligo prvakov, osvojil sem evropsko prvenstvo, to je res sanjsko leto," je bil zadovoljen Ronaldo.

Ronaldo je leta 2009 iz Manchester Uniteda prestopil k Realu, v zadnjih sedmih letih pa s špansko ekipo osvojil devet naslovov. Dvakrat v ligi prvakov (2014, 2016), enkrat (leta 2012) pa mu je v sedmih sezonah uspelo osvojiti tudi špansko prvenstvo. Na 359 tekmah v dresu kraljevega kluba je zabil 372 golov.

V zadnjih tednih je Real podaljšal pogodbe že z več nogometaši; svetovni prvak Nemec Toni Kroos in Valižan Gareth Bale sta podaljšala do leta 2022, Hrvat Luka Modrić pa do 2020.

STA


Najbolj brano