Ronaldo Oblaku zabil tri gole

Nogometaši madridskega Reala so v derbiju 12. kroga španskega prvenstva s 3:0 premagali mestnega tekmeca Atletico, vse tri gole v mrežo slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka pa je pred 53.000 gledalci na stadionu Vicenteja Calderona spravil Cristiano Ronaldo.

Jan Oblak Foto: STA
Jan Oblak Foto: STA

MADRID > Prvega je Ronaldo dosegel v 23. minuti iz prostega strela, ko se je žoga nekoliko odbila od soigralca Raphaela Varanea, drugega v 71. minuti iz enajstmetrovke, ki jo je sam izboril, hat-trick pa je dokončal v 77. minuti po podaji Garetha Balea.

Kljub temu, da je Jan Oblak prejel tri zadetke, pa je zaustavil kar nekaj nevarnih strelov tekmecev in preprečil še višji poraz, noben zadetek pa ni padel po njegovi krivdi. Tako je z izjemnim posredovanjem preprečil zadetek Ronalda v 12. minuti in Luke Modrića nekaj trenutkov pozneje.

Real je igral brez šestih pomembnih igralcev, kapetana Sergia Ramosa, Pepeja, Casemira, Tonija Kroosa, Alvara Morate in Karima Benzemaja. Po novi zmagi vodi na lestvici s 30 točkami pred Barcelono (26), ki je igrala le 0:0 na svojem na stadionu proti Malagi, sledijo Sevilla (24), Villarreal (22) in na petem mestu Atletico Madrid (21).

STA


Najbolj brano