Rokometna tekma bo na prostem

V Portorožu bo to soboto tekma za rokometni superpokal. Na osrednjem teniškem igrišču ŠRC Marina se bodo ob 20.30 pomerili igralci Celja Pivovarne Laško in Sviša iz Ivančne Gorice, v primeru dežja pa bo tekma v bližnji dvorani v Luciji.

V Portorožu bo to soboto  tekma za rokometni superpokal Foto: Toma  Primo I /Fpa
V Portorožu bo to soboto tekma za rokometni superpokal Foto: Toma Primo I /Fpa

PORTOROŽ > Do začetka državnega prvenstva je še slabih deset dni, uvod v sezono 2014/15 pa bodo odprli rokometaši iz Celja, ki so v minuli sezoni osvojili obe domači lovoriki, ter njihovi tekmeci iz Ivančne Gorice, v minuli sezoni finalisti sklepnega turnirja za slovenski pokal v nekdanjem hramu celjskega rokometa v Golovcu.

Lanska tekma za slovenski superpokal med Celjem Pivovarno Laško in velenjskim Gorenjem po dokaj čudnih in nenavadnih okoliščinah ni bila odigrana, saj se obe najboljši slovenski ekipi nista mogli dogovoriti glede termina tekme. Celjska ekipa je zavoljo tradicionalne domače tekme v novo tekmovalno sezono lani odpovedala nastop na turnirju na Madžarskem, velenjska pa ga je sprejela.

Na letošnji tekmi za superpokal podobnih peripetij ne bo, Rokometna zveza Slovenije bo uvodno rokometno tekmo pred začetkom sezone 2014/15 pripravila v sodelovanju s Sport turizmom Portorož, prva uradna rokometna tekma na prostem od slovenske osamosvojitve naprej na osrednjem teniškem štadionu, ki sprejme okoli 1600 gledalcev, pa bo zagotovo oplemenitila športno-zabavno ponudbo na Obali.

Na dosedanjih šestih tekmah za rokometni superpokal so največ uspeha imeli velenjski rokometaši, ki so zmagali v letih 2009, 2011 in 2012, Celjani so slavili v letih 2007 in 2010, koprski Cimos pa leta 2008.

STA


Najbolj brano