Rokometašice iz Ajdovščine zanesljivo čez Črnogorke

Na povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala Challenge so rokometašice Mlinotesta v domači dvorani Police v Ajdovščini pred polnimi tribunami še drugič premagale črnogorski Danilovgrad in se uvrstile v osmino finala pokala Challenge. Mlinotest : Danilovgrad 22:18 (8:7).

Igralke Mlinotesta (v rdečih dresih) so dobile oba obračuna na 
letošnji evropski poti. Foto: Primož Brecelj
Igralke Mlinotesta (v rdečih dresih) so dobile oba obračuna na letošnji evropski poti. Foto: Primož Brecelj

AJDOVŠČINA > Pred skoraj polno ajdovsko dvorano Police sta ekipi povratno tekmo začeli zelo trdo. Nosilke domače igre so bile pričakovane - sestri Teja in Špela Ferfolja, kapetanka Tina Rojc, izkušena Slavica Schuster in na krilu spretna Maja Svetik.

Dvorana Police, gledalcev 500, sodnika Metalari in Nikolovski (oba Makedonija). Mlinotest: Srečković, Bratina Čermelj 2, Krapež Rojc 2, Svetik 3, Brecelj, Fegic, Batagelj, Čajko 1, Pipan 1, Schuster 7, Sanabor, T. Ferfolja 2, Š. Ferfolja 4, Trener: Dušan Vidmar. Danilovgrad: Zečević, Adžić, Čarapić, Popović, Konatar 3, Bošnjak, Čogurić, Šaranović 2, Djoković 2, Terzić, Jovičević 5, Marinović, Ščepanović, Novaković, Brnović 6. Trenerka: Tatjana Jeraminok. Sedemmetrovke: Mlinotest 2:0, Danilovgrad 4:4; izključitve: Mlinotest 10 minut, Danilovgrad 4 minute.

Črnogorke so bile očitno odločene, da zaostanek šestih golov s prve tekme nadoknadijo. Nekajkrat so si z višino, težo in čvrstimi prijemi izborile tudi pot do minimalnega vodstva, a so jim igralke Mlinotesta takoj vrnile z raznovrstnimi akcijami, v končnico polčasa pa so vstopile s prednostjo 8:6 v 24. minuti.

V nadaljevanju je sledila raztrgana igra z veliko napačnimi in prestreženimi podajami na obeh straneh, domače pa so grešile tako pri strelih iz igre kot iz sedemmetrovk. Ajdovke so zelo težko prihajale do strela čez blok, ki je deloval na prvi tekmi v Črni gori, skozi gosto obrambo na črti pa je šlo le z veliko iznajdljivostjo. Nekaj zgrešenih žog in protinapadov Črnogork je ustavila tudi Mlinotestova vratarka Sandra Srečković. Tako so domačinke na odmor ob polčasu le odšle z minimalno prednostjo, gostje pa so zaradi poškodbe levega gležnja izgubile visoko Ivano Novaković.

V drugem polčasu je na začetku v obrambi zaigrala čvrsta Taja Čajko, Teja Ferfolja pa je pogosteje odhajala na zunanje položaje Črnogorke so sicer še zadevale s sredine, a so jim Ajdovke vračale s črte in na krilih. Med strelke sta se poleg neutrudne Slavice Schuster vpisali še Špela Ferfolja in Saša Čermelj. Svoje je z obrambami dodala tudi vratarka Sandra Srečković. Mlinotest je v 40. minuti vzdrževal prednost 14:12. V nadaljevanju je z veliko gibanja po globini in širini počasi začela popuščati tudi črnogorska obramba na črti. Do strela je po dolgi suši prišla Teja Ferfolja, nekaj prostora od daleč pa se je odprlo tudi za Tino Rojc.

V 48. minuti je ajdovska prednost prvič narasla na tri gole (17:14) in na štiri - 18:14 v 50. minuti. Sledili sta dve obrambi Srečkovićeve in hitra zadetka Maje Svetik in Slavice Schuster. Razlika je postala varna. V 58. minuti se je ob vodstvu 21:16 po malem že začelo slavje. Trener Dušan Vidmar je prvo postavo poslal na klop, v igro pa mladinke in že v prvem napadu je zadela tudi mlada Meta Pipan. Zadnja minuta je bila le še formalnost.

Glavna junakinja pri domačih Slavica Schuster je po tekmi povedala: “Tekma je bila težja od tiste v Črni Gori, saj je Danilovgrad igral čvrstejšo obrambo. Me smo na koncu vendarle z borbenostjo, drznostjo in znanjem pokazale, da smo boljše. Komaj čakamo na rezultate žreba. Naša prava evropska pot se šele začenja.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano