Ajdovke izgubile proti Poljakinjam

Ajdovkam podvig, da bi presenetile desetkrat bogatejšo ekipo s Poljske, ki ima približno 1,5 milijonov evrov proračuna, ni uspel. Z le sedmimi enakovrednimi igralkami - pa še te so pol profesionalke - , se s 14 popolnimi profesionalkami, zbranimi iz velikih poljskih klubov, vseh 60 minut niso mogle kosati.

AJDOVŠČINA > Ko je zmanjkalo svežine, so se začele napake v podajah, blokirani streli in protinapadi tekmic.

Žarek upanja je zasijal okoli 55. minute, ko so imele Ajdovke pri zaostanku 19:22 tri napade, ki pa so se končali z zgrešenim strelom, vratnico in pri nesporazumu pri podaji na prosto igralko.

Sedaj se bo treba osredotočiti na sredin četrtfinale pokala, ko v Ajdovščino prihaja na papirju slabši igralec in z njim priložnost, da se Mlinotest prvič prebije v polfinale pokala.

Tina Rojc: “Prve minute so bile kar v redu, po tem pa smo v igri padel in začele loviti rezultat. Proti tako dobri ekipi je to težko delo. V napadu nam ni uspevalo. Trudile smo se v obrambi. Dolgo ni bilo gola na obeh straneh. Vse več je bilo divjanja, moči so pojenjale. Koncentracija je začela padati in napak je bilo vse več. V končnici tekme smo spet ujele priključek , zaostanek treh golov pa bi lahko še zmanjšale. Želja je bila velika, v hitri igri pa nismo bile natančne. Prva postava sama ni mogla zdržati vrhunskega tempa, na klopi pa smo imeli le mlade rezervistke, ki so nato dobile svoje minute po tem, ko je bilo o napredovanju itak že vse odločeno. Dobro so jih izkoristile, do konca domačega prvenstva bo njihova pomoč še potrebna. Napak je bilo veliko pri nas, a spet tudi pri sodnikih. Poljakinje so z višino in težo zavlačevale, marsikaj jim je bilo odpuščeno, ura pa je tekla, vendar pa je to sedaj zgodovina. Pred nami je sredin čettrtfinale domačega pokala z Žalcem. Razmišljati moramo le o uvrstitvi v polfinale. V nedeljo pa že sledi obramba tretjega mesta v prvenstvu z Branikom .
Evropska izkušnja je v celolti gledano pozitivna. Marsikdo ni pričakoval niti, da bomo izločile črnogorski Danilovgrad. Po tem smo se ustavili ob bistveno močnejšem tekmecu . Dale smo vse od sebe, prostor za napredek pa je še. Drugo leto bomo v Evropi spet poskusile.”

Povratna tekma osmine finala evropskega rokometnega pokala challenge za ženske - Mlinotest : EKS Start Elblag 22:26 (7:11)

Izid prve tekme 22:28

Četrtfinalist je torej EKS START Elblag s Poljske, sicer tretja ekipa poljskega prvenstva.

> AJDOVŠČINA Dvorana Police, gledalcev 500, sodnika Schols in Zuijlen (oba Nizozemska)

> Mlinotest: Bratina, Srečković, Čermelj 2, Rojc 6, Svetik 3, Jonović 1, Schuster 5, T. Ferfolja 4, Vidmar 1. Trener : Dušan Vidmar.

> EKS Start Elblag: Balsam 2, , Dankowska 2, Szopinska 1, waga 6, Muchocka 4, Jedrzejczyk 3, Gerej 1, Swierzewska 4, Andrzejewska 3.

> Trener: Andrzej Niewrzawa

> Sedemmetrovke: Mlinotest 2:1, Elblag 3:3; izključitve - Mlinotest 6 minut, Elblag 10 minut.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano