Rokave so zavihali takoj

Koper, univerzitetno mesto, bo poleti gostil 13. evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki. Na sporedu bo od 20. do 27. junija 2015.

Tako sta se s predsednikom organizacijskega odbora  Markom Jurečičem (v sredini) na ogled postavila  Sebastjan Cimirotič (levo) in Marko Milić.
 Foto: {Your Name}
Tako sta se s predsednikom organizacijskega odbora Markom Jurečičem (v sredini) na ogled postavila Sebastjan Cimirotič (levo) in Marko Milić.  Foto: {Your Name}

KOPER > Organizatorji prvenstva po prazničnem premoru že delajo s polno paro. Potem ko so decembra obiskali vse obalne osnovne šole, košarkarske klube ter nekaj večjih športnih prireditev, so se aktivnosti nadaljevale s prvim delovnim dnem v januarju.

Promocija prvenstva na državni ravni se je po obisku Dneva slovenske košarke v Stožicah nadaljevala z obiskom All star tekme najboljših košarkaric, ki jo je v nedeljo gostila dvorana Marof v Novem mestu. Na obeh tradicionalnih prireditvah Košarkarske zveze Slovenije so 13. evropsko univerzitetno prvenstvo predstavili širšemu občinstvu, ob tem pa so prizadevanja prirediteljev iz Univerzitetne športne zveze Primorske podprli najboljši slovenski košarkarji vseh časov - Ivo Daneu, Peter Vilfan, Marko Milič, Primož Brezec, Matjaž Smodiš, Rankica Šarenac in Rašo Nesterović, ki je nedavno postal tudi generalni sekretar KZS.

Tudi logistični del izvedbe prvenstva je dobil konkretnejšo obliko. Določen je urnik 78 tekem, ki se bodo konec junija zvrstile v dvorani OŠ Koper, Areni Bonifika in dvorani STŠ Koper. Do zdaj so organizatorji prejeli prijave enajstih ekip, kar je zelo vzpodbudno, saj se jih po izkušnjah iz preteklosti v tako kratkem času še nikoli ni prijavilo toliko.

Organizatorji trenutno svoje moči usmerjajo v pridobivanje prostovoljcev, brez katerih organizacija velikega športnega dogodka ni možna. Zato vabijo vse, ki jih to zanima, da se prijavijo prek obrazca na uradni spletni strani prvenstva www.basketball2015.eusa.eu. Predsednik organizacijskega odbora Marko Juretič je dejal: “Prostovoljci so srce vsakega velikega mednarodnega tekmovanja. Tudi sam sem že bil prostovoljec in prav zaradi tega vem, da lahko s participacijo na takšnem dogodku poleg nepozabne izkušnje prostovoljci pridobijo še veliko več.”RJN


Najbolj brano