Robert Berič v Saint Etienne za 5,5 milijona evrov

Krčan Robert Berič bo danes podpisal štiriletno pogodbo. Za pet let je svoj podpis na formularju Bayerja pristavil Kevin Kampl. Massimo Coda ni izbral Maribora, pač pa bo igral za Salernitano v serie B.

Robert Berič bo še naprej igral v dresu iste barve: zelena je 
namreč tudi klubska barva njegovih novih francoskih delodajalcev.
Robert Berič bo še naprej igral v dresu iste barve: zelena je namreč tudi klubska barva njegovih novih francoskih delodajalcev. 

DUNAJ > Po dolgotrajnih pogajanjih in po razpletu evropske zgodbe dunajskega Rapida, ki se mu ni uspelo uvrstiti v ligi prvakov, se Robert Berič poslavlja od Avstrije. Napadalec iz Krškega, ki je pred leti blestel v dresu Maribora, pravo pomlad pa doživel na Dunaju s 27 zadetki na 33 tekmah lanskega prvenstva, je prestopil v najuspešnejši francoski klub vseh časov Saint Etienne. Ta je bil doslej desetkrat i državni prvak in šestkrat pokalni. Zadnjič so se naslova veselili davnega leta 1981, ko je zanje igral sedanji predsednik Uefa Michel Platini. Lani so končali na petem mestu, tako kot Rapid pa bodo letos nastopali v evropski ligi. Za 24-letnega napadalca bo to po graškemu Sturmu in Dunajčanih tretji klub v tujini. Saint Etienne je mesto v osrčju Francije, nedaleč od Lyona, in ima nekaj manj kot 200.000 prebivalcev. Prihodnje leto bo gostili tekme nogometnega Eura. Odškodnina naj bi znašala približno 5,5 milijonov evrov.

Kampl pri Borussii ni uspel

Že v petek je delodajalca zamenjal eden glavnih mož naše reprezentance Kevin Kampl. Iz Borussie, kjer ni bil v prvem planu novega trenerja, je prestopil v sosednji Leverkusen k Bayerju. Kot je znano, se Dortmundu letos ni uspelo prebiti v ligo prvakov, Bayer pa bo po kvalifikacijski zmagi nad Laziem nastopal prav tam. Odškodnina je znašala deset milijonov evrov, torej dva manj, kot je Borussia januarja za Kampla plačala Salzburgu. Na uradni predstavitvi je ob legendarnem nemškem reprezentantu , ki je sedaj direktor Bayerja, Kampl dejal: “Zelo sem vesel vrnitve v Leverkusen, kjer sem kot mlad nogometaš opravil prve pomembne korake v ekipi do 23 let. Da smem zdaj s prvo ekipo zaigrati v bundesligi in ligi prvakov, je čudovito.”

Kek se jezi, Coda v serie B

V težavah se je zaradi nepričakovanega odhoda enega pomembnih členov ekipe znašel nekdanji selektor Matjaž Kek.

Že vrsto let uspešno vodi klub z Reke, v preteklosti pa je že kritiziral poteze uprave, ki je brez njegove odobritve prodajala najboljše nogometaše. Nekaj jih je odšlo tudi v italijansko Spezio, ki ima istega lastnika kot Rijeka, pa čeprav nastopa v drugi ligi (serie B). Tokrat je čez noč Kantrido zapustil levi bočni igralec Ivan Tomečak. “Velik evropski klub je vplačal igralčevo odkupno klavzulo. Tu nimamo prostora za pogajanja,” so sporočili iz kluba. Tomečak bo po vsej verjetnosti kariero nadaljeval v ukrajinskem Dnipru, ki je maja nastopal v finalu evropske lige. Nekdanji nogometaš Gorice Massimo Coda je končno našel novega delodajalca. Potem ko je s stečajem Parme postal prost igralec, je podpisal triletno pogodbo s Salernitano, ki se po dolgih letih vrača v serie B. Coda bo tako igral nedaleč od svojega doma v pokrajini Kampanja.

Belgijski nogometaš Kevin De Bruyne je od včeraj tudi uradno član angleškega prvoligaša Manchester Cityja. Prestop iz Wolfsburga naj bi bil vreden 75 milijonov evrov, kar je rekordni znesek pri nogometnih prestopih v Nemčiji.

Perišić končno v Interju

Interju je po večtedenski sagi končno uspelo ujeti Ivana Perišića. Za Hrvata bodo Wolfsburgu plačali 19 milijonov evrov v treh obrokih. V soboto ob 12.30 se je Perišić na milansko letališče Linate pripeljal z zasebnim letalom, opravil je zdravniške preglede in podpisal petletno pogodbo. Kot kaže, bodo tik pred zaključkom prestopnega roka pri Interju pripeljali še enega napadalca. Ogledujejo si Ederja iz Sampdorie, ki zanj zahteva deset milijonov evrov, ter Fabia Borinija iz Liverpoola. Juventus so zapustili Fernando Llorente (Sevilla), Mauricio Isla (Marseille) ter presenetljivo tudi Kingsley Coman, ki velja za talenta. Mladi temnopolti Francoz je v Torinu ostal nepopisan list, Bayern pa je zanj na več načinov skupno ponudil kar 28 milijonov evrov. Torinčani so po večtedenskih mukah ostali z dolgim nosom pri pogajanjih za Juliana Draxlerja, ki bo naposled iz Schalkeja prestopil v Wolfsburg.

Potem ko se je že tretjič v letu dni hudo poškodoval zvezni igralec Rome Kevin Strootman, so v Rimu takoj potegnili naslednjo potezo. Iz moskovskega Dinama so pripeljali 26-letnega Francoza Williama Vainqueurja. PETER MARAŽ


Najbolj brano