Revija mladih plavalcev

Prvi vrhunec plavalne sezone na Primorskem bo jutri v novogoriškem športnem parku, kjer na 9. mitingu Pokal Goriška pričakujejo več kot 250 tekmovalcev iz Slovenije in Italije.

Prvi vrhunec plavalne sezone na Primorskem bo jutri v 
novogoriškem športnem parku, kjer na 9. mitingu Pokal 
Goriška pričakujejo  več kot 250 tekmovalcev iz Slovenije in 
Italije. Foto: Leo Caharija
Prvi vrhunec plavalne sezone na Primorskem bo jutri v novogoriškem športnem parku, kjer na 9. mitingu Pokal Goriška pričakujejo več kot 250 tekmovalcev iz Slovenije in Italije. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Plavalni klub Nova Gorica bo jutri že devetič pripravil mednarodni plavalni miting Pokal Goriška. Odlično pripravljen glavni bazen v športnem parku bo od 9.30 do predvidoma 16. ure preizkusilo več kot 230 plavalcev iz 18 slovenskih klubov in treh italijanskih.

Nastopi se bodo vrstili v vseh kategorijah, največ pa bo mladih. Najboljši člani so ta čas že na olimpijskih pripravah. Absolutno najboljše čase je pričakovati od mladinskih reprezentantov Ave Scholmayer in Tare Vovk. Predstavili se bodo vsi primorski tekmovalni klubi - Ajdovščina, Cerkno, Koper, Piran in Nova Gorica. Domačine bo pod vodstvom Januše Stibilj in Marka Valantiča predstavljala 15-članska zasedba, v kateri so najbolj perspektivni Klemen Zavrtanik in Vid Boršič. Med Ajdovci veliko obetata Sara Ličen in Miha Rijavec.

Miting bo uvod v pestro klubsko poletno počitniško dejavnost, namenjeno vsem otrokom. Programi, na katere se je prek kontaktov na klubski spletni strani še mogoče prijaviti, se bodo začeli v ponedeljek, 27. junija in se vrstili v tedenskih (ponedeljek - petek) izmenah do konca julija in nato še v zadnjih dneh pred novim šolskim letom. Šolski otroci bodo lahko obiskovali tečaje (od 9.30 do 11.30) ali vodeno rekreacijo (od 18. do 20. ure). Ob torkih in četrtkih bo rekreacija pod žarometi namenjena tudi odraslim. Popoldanski termin bo namenjen tudi učenju predšolskih otrok. Tekmovalci bodo seveda vse dni do konca julija, ko jih čaka državno prvenstvo, trenirali.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano