Reševanje križanke

Na nedeljskem prvenstvenem gostovanju proti Krki bi se v vrstah nogometašev Gorice kaj lahko znašla še dva povratnika, Matija Škarabot in Marshal Johnson.

Proti Krki bodo od prve minute  najverjetneje spet zaigrali (z 
leve v modrih dresih): Blessing Eleke, Matija Širok in Dino 
Martinović.   Foto: Jure Batagelj
Proti Krki bodo od prve minute najverjetneje spet zaigrali (z leve v modrih dresih): Blessing Eleke, Matija Širok in Dino Martinović.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Matija Škarabot bo goriške barve do nadaljnjega branil kot amater, torej bo imel isti status kot Matija Širok. Škarabot je nazadnje igral v Gorici leta 2010, potem pa ga je nogometna pot vodila v Belgijo (Gent), na Reko, in k Olimpiji, kjer pa se podobno kot še en povratnik v novogoriške vrste Miran Burgić ni naigral. Škarabot bo okrepil konkurenco na levem boku, kjer je uvodni prvenstveni tekmi odigral Uroš Celcer, ki se je po letu dni premora vrnil v novogoriške vrste. Trener Miran Srebrnič pa ima na razpolago še Tineta Hledeta, ki je v končnici pretekle sezone že prestal prvoligaški krst.

Za enoletno podaljšanje sodelovanja z Gorico se je odločil tudi nigerijski zvezni igralec Marshal Johnson, ki formalno niti ni povratnik, saj je do konca pretekle sezone igral za belo-modre. Ko mu je potekla pogodba, se je oziral za boljšimi opcijami, na koncu pa se je tudi ob posredovanju novopečenega zastopnika in še v jesenskem delu pretekle sezone napadalca Gorice, rojaka Stephena Makinwe, odločil ostati v mestu vrtnic. ”Johnson ne bo presegel začrtanih plačilnih okvirjev kluba in ne potrebuje prilagoditvenega obdobja, Za povrh je pozitivna osebnost,” je pojasnil predsednik ND Gorica Hari Arčon.

Podrobnejše pogovore s potencialnim nemškim partnerjem, ki se zanima za sodelovanje z ND Gorica, naj bi nadaljevali prihodnji teden.

Ker se Miha Gregorič še ni odločil, ali bo spet zaigral za Novogoričane, v moštvu preizkušajo novega branilca. Nekdanji nogometaš kranjskega Triglava Matija Boben se je preteklo pomlad dokazoval v mladi ekipi angleškega drugoligaša Boltona. V sredo je odigral prvi polčas prijateljske tekme z Brdi, ki so jo Novogoričani dobili s 5:0. Med strelce se je v prvem polčasu, ki sta ga odigrala tudi Škarabot in Nejc Praprotnik, vpisal Luka Majcen, s katerim v klubu še iščejo skupni jezik. V nadaljevanju je na igrišče stopila še deveterica nogometašev, ki je začela prvenstveno tekmo z Rudarjem. V ekipi ni bilo Mirana Burgića, ki je prebolel virozo, in Sandija Arčona, ki je zaradi lažje poškodbe preventivno prav tako izpustil dvoboj z Brdi.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano