Repi po Domžalah

Še malo in tudi prva slovenska nogometna liga bo na vrata obesila napis “Zaprto do marca” ter se prepustila veselemu decembru in dolgim počitnicam, ki pa bodo za oba primorska vztrajnika v prvi ligi bolj kisle.

Domžalski Joshua Parker (desno) je zaradi kartonov že končal jesenski del sezone in odpotoval domov. Zelo verjetno je, da se v Domžale ne  bo vrnil, saj ima nekaj ponudb iz tujine. 
 Foto: Suzana Ursic
Domžalski Joshua Parker (desno) je zaradi kartonov že končal jesenski del sezone in odpotoval domov. Zelo verjetno je, da se v Domžale ne bo vrnil, saj ima nekaj ponudb iz tujine.  Foto: Suzana Ursic

KOPER >Konec tedna bo z 20. krogom konec prvega dela nogometnega prvenstva, ki pa ne bo pod streho v celoti, saj bo že na začetku sezone preložena tekma med Olimpijo in Mariborom odigrana šele spomladi. Zadnji krog so obeležile roke. Kaj je igra z roko, je sicer v pravilih napisano, a tako, da pušča tudi prosto presojo sodnikom. V tem krogu so bile sporne roke na treh tekmah. V Mariboru je v zadnjih minutah v kazenskem prostoru z roko nosil žogo Mitja Viler, a je sod-niška ekipa (glavni Bojan Mertik iz Odrancev) to spregledala (čemu služijo sodniki za golom?), v Radom-ljah so domači zahtevali najstrožjo kazen na tekmi s Koprom, v Novi Gorici pa je odločilni gol Domžal za 2:1 padel potem, ko je Uroš Korun žogo odvzel s pomočjo roke. Domžalčani so trdili, da si je pri izenačenju za 1:1 z roko pomagal tudi Luka Majcen, kar pa TV posnetek ne potrjuje. Pa še kaj (tudi kak udarec) bi se našlo. A splošno prepričanje v obeh taborih in na tribunah je bilo, da je Roberto Ponis svoje delo zelo slabo opravil, zato ne preseneča, da je kontrolor sojenja Drago Kos iskal čim več posnetkov dogajanja. Zanimivo je, da se po tekmah med Gorico in Domžalami že dolgo vlečejo repi, več razlogov za slabo voljo pa ima goriški klub. Eno pa je gotovo: nihče od slovenskih deliteljev pravice ni bil slabši od italijanskega kolega Paola Valerija, ki je na dvoboju Milana in Udineseja zgrešil vse ključne odločitve.

Razlika med Domžalami in Mariborom tako ostaja šest točk in vprašanje je, če bo tolikšna tudi po zadnjem krogu: dvoma, da bo Maribor doma premagal Radomlje ni, medtem ko bodo Domžale doma imele bistveno trše delo s Celjem, pravo osvežitvijo prvenstva. Ob Novogoričanih, ki so na lestvici zdaj na robu predzadnjega mesta in se bodo v neposrednem dvoboju pomerili s Krko, si jesenskega premora močno želijo tudi v Kopru. Da imajo omejeno število igralcev, seveda niso krivi drugi, temveč je šlo za zavestno odločitev vodilnih v klubu o nakupu napačnih igralcev in posoji mladih v druga okolja. Prav tako ni ne duha ne sluha več o kakšni dodani vrednosti v igri. Številke so neizprosne: Koper je lani v vsem prvenstvu zbral devet, zdaj pa že enajst porazov, vso minulo sezono je prejel 36 golov, letos pa že 31, ko do konca manjka še 17 tekem. Tudi njih v zadnjem krogu čaka zelo pomembna tekma. Za četrtouvrščeno Olimpijo Koper zaostaja za velikih 13 točk in če želijo še sanjati o evropskem poletju, potem bi morali v soboto na Bonifiki zmagati zlepa ali zgrda. Razlogov za optimizem ni prav veliko, a je po drugi strani tudi Olimpija precej nepredvidljiva ekipa.

ROK MAVER


Najbolj brano