Remi za slovo

Izolski rokometaši so se v torek zvečer v zadnji tekmi (12. krog) končnice za obstanek po šestih letih poslovili od igranja v prvi A rokometni ligi.

 Foto: STA
Foto: STA

Istrabenz plini : Dobova 26:26 (13:14)

IZOLA > Gledalcev 150, sodnika Palačkovič in Backovič.

Istrabenz plini Izola: Logar (6 obramb), Gregorič (6), Stopar 2, Peharc 1, Beganovič 4, Blažič, Čolić, Gomezelj, Žgavc 3, Mičovič 1, Poberaj 4, Radojević 6, Korošec, Smej, Madžarevič 5. Trener: Peter Pucelj.

Dobova: Blaževič (7 obramb), Prezelj (8), Zafran 3, Humek, Rožman 1, Toporišič 1, Hardovič 2, Koprivc 3, Kučič 4, Smojver 4, Milutinović, Hotko 8. Trener: Roman Šavrič.

Izključitve: IP Izola 6, Dobova 6 minut; 7-m: IP Izola 7 (4), Dobova 2 (2). Diskvalifikacija (modri karton) - Smojver (60).

Ko se je zadnji dvoboj sezone in izolskega moštva v prvoligaški rokometni druščin začel v dvorani v Kraški ulici, je bila Dobova v vlogi absolutnega favorita. Ko pa so po nekajmesečni odsotnosti na prizorišče vstopili člani izolske navijaške skupine Ribari, so se možnosti gostov drastično zmanjšale. Izolski kadeti so namreč odigrali dober prvi polčas in bili večino časa v prednosti, a so v končnici prve polovice tekme popustili.

V drugem polčasu je Dobova pohodila plin in hitro prišla do štirih golov naskoka. V 46. minuti je bil izid 19:23, toda potem je glasna navijaška vzpodbuda s tribun naredila svoje. Izolani so v zaključku tekme zaigrali bolj čvrsto v obrambi, pa tudi Martin Gregorič je nanizal serijo uspešnih posredovanj. V napadu sta se razigrala Mladen Radojevič in Filip Madžarevič, tako da so gostitelji v predzadnji minuti izenačili. Izolska ekipa je imela tudi zadnji napad za zmago, ki se je končal z diskvalifikacijo Dominika Smojverja in sedemmetrovko za Izolo. Toda Luka Prezelj je še tretjič v večeru ubranil kazenski strel in ostalo je pri prvi in zadnji delitvi točk Izolanov v sezoni.SJ


Najbolj brano