Remi tudi v košarki

Po slabih prvih 15 minutah so se košarkarji Portoroža vendarle zbrali in proti favoriziranemu Šenčurju za las ostali brez zmage. O napredovanju med osem najboljših bo odločala povratna tekma. Portorož : Šenčur GGD 66:66 (30:36).

LUCIJA > Portorožani so torkov obračun pred maloštevilnimi gledalci pričeli zelo zadržano, tako da so prve točke dosegli šele v četrti minuti, dve minuti kasneje pa so Šenčurjani že vodili z osmimi točkami prednosti. S trojko Vjeka Petrovića so se domačini uspeli malce približati, a so gostje prvo četrtino brez večjih težav odločili v svojo korist.

ŠD Lucija, gledalcev 80, sodnika: Kolar in Fišer (oba Ljubljana); četrtine – 11:17, 19:19, 25:12, 11:18. Portorož: Zupan 7, Đekanović, Borse, Barbarič 19, Petrović 7, A. Cvetičanin 3, Trampuš, Besedič 11, Buda 10, Karavdić 9, L. Cvetičanin. Trener: K. Subotić. Šenčur GGD: Špan 15, Ribnikar, Jokič 8, Kosec 4, Grum, Blažević 2, Jeršin 10, Martinčič 2, Babić, Pavić 11, Eržen 9, Miljković 5. Trener: I. Kešelj.

Brez poškodovanega Alena Hodžića so bile napadalne akcije ladjarjev zelo nepovezane, medtem ko so na drugi strani Gorenjci z odličnim skokom v napadu in razpoloženima centroma Smiljanom Pavićem ter Juretom Erženom zlahka polnili domači koš. V 17. minuti je bivši član Portoroža Jure Špan s trojko popeljal svoje moštvo do 16 točk prednosti, kar pa je dokončno prebudilo varovance Konstantina Subotića. Predvsem to velja za centra Nejca Budo, ki je končno našel nekaj prostora za odprte mete, za spodoben zaostanek pred glavnim odmorom pa je poskrbel prodorni Jan Barbarič.

Isti igralec je drugi polčas odprl s tehnično napako, ki je očitno dodatno podžgala njegove soigralce, saj se je prednost gostov začela topiti. V 27. minuti je Nejc Zupan s črte prostih metov poskrbel za izenačenje. Do konca tretjega dela tekme je ob zmedeni igri gostov svoj delež prispeval še Sedin Karavdić in po seriji 15:0 so Portorožani v zadnjo četrtino vstopili z vodstvom 55:48. Z borbeno igro so ga držali vse do 35. minute, ko jim je malce padla zbranost, kar je pripeljalo do dramatične končnice.

Petar Jokić in Smiljan Pavič sta poskrbela za mini serijo, ki je gostom prinesla vodstvo za točko, a je s trojko hitro odgovoril Jan Barbarič. Ta je sedem sekund pred koncem s prostima metoma popeljal svoje moštvo do vodstva s 66:64, ki pa ga Portorožani v zadnji obrambni akciji niso uspeli zadržati, in dvoboj se je po polaganju Borisa Jeršina končal brez zmagovalca.

“Po zadnjem visokem prvenstvenem porazu proti Zlatorogu smo potrdili, da se lahko v domači dvorani kosamo tudi z najmočnejšimi moštvi, kar je spodbuden podatek pred nadaljevanjem sezone,” je po koncu napetega dvoboja dodal Subotić.

Povratni obračun v Šenčurju bo 23. januarja.

SM


Najbolj brano