Remi je prepovedan

Uvodni primorski derbi v novi sezoni je ponudil pričakovan razvoj dogodkov. Ni navdušil niti razočaral. Koprčani so nadaljevali tam, kjer so v pretekli sezoni končali, z zmago v novogoriškem športnem parku.

Koprčani (v rumeno modrih dresih) so še tretjič zapored ugnali Novogoričane
Koprčani (v rumeno modrih dresih) so še tretjič zapored ugnali Novogoričane  

NOVA GORICA > Prva slovenska nogometna liga je po marsičem posebna. Bržkone gre za edino državno prvenstvo, kjer so v uvodnih treh krogih preložili dve tekmi. Razlog pa ni bila višja sila, v katero sodijo vremenske okoliščine, ali bolezenski virus, ki bi zdesetkal kakšno moštvo. Preložitvi ni botroval niti nacionalni interes oziroma kakšna usodna tekma v evropskih pokalnih okvirjih. Olimpija je že vse desetletje sloviti klub le zavoljo imena. Prehitel je ni le Maribor, pač pa tudi Gorica, Domžale, Luka Koper ... Ljubljančanom so omogočili preložitev dveh tekem, pri čemer je vprašanje, komu to koristi in kako vse vpliva na verodostojnost prvenstva.

V prvih treh krogih SNL so namesto predvidenih 15 odigrali 13 tekem. Nobena ni postregla z remijem.

V prvih treh krogih prvenstva SNL so tako namesto predvidenih 15 odigrali 13 tekem. Nobena ni postregla z remijem, kar je še en zanimiv statističen podatek, iz katerega bi lahko sklepali, da si tekmeci brezkompromisno prizadevajo za tri točke. Takšna ugotovitev je vendarle prenagljena, kar je pokazal tudi primorski derbi, v katerem je dišalo po neodločenem izidu. Nedeljski obračun Luke Koper in Gorice pa je potrdil še nekaj trendov. V pretekli sezoni v medsebojnih dvobojih, v katerih so Koprčani dosegli tretjo zaporedno zmago z 1:0, ni bilo remija. Na petih tekmah, ki sta jih v vlogah trenerjev Gorice in Luke Kopra vodila Luigi Apolloni in Rodolfo Vanoli, je ekipa, ki je povedla naposled tudi vknjižila tri točke.

Tudi na zadnjem primorskem derbiju pretekle sezone je Mitja Lotrič vskočil namesto poškodovanega Gorana Galešića in odločil dvoboj z lepim golom. Na Koprčane in Novogoričane je v uvodnem delu sezonavezanih še nekaj zanimivosti. Koprski nogometaši so na štirih gostovanjih v kvalifikacijah evropske lige in državnega prvenstva vknjižili štiri zmage. Novogoričani na uvodnih petih tekmah sezone še niso slavili. V prvenstvu so zabeležili tri ničle. Dvakrat so bili poraženi pred domačimi gledalci. V športnem parku nasploh niso zmagali že od 3. maja in tekme z Zavrčem.

In kaj ponuja bližnja prvenstvena prihodnost? Koprčani bodo v soboto gostili Celjane, ki so tako kot Rudar v tretjem krogu iztržili prvo zmago. Novogoričani so ob novincu Radomljah še edina ekipa brez točke. Težko bodo do nje prišli tudi v sobotnem četrtem krogu, ko jih čaka gostovanje pri državnih prvakih. Z Mariborčani bodo odigrali dve tekmi v petih dneh. Prihodnjo sredo je namreč v športnem parku na sporedu še (preložena) tekma za slovenski superpokal, ki bi morala biti - kot veleva tradicija - uvod v novo sezono.ALEŠ SORTA


Najbolj brano