Rekreativci s prvoligašem

V sredo zvečer je bila odigrana večina tekem 4. kroga moškega in osmine finala ženskega odbojkarskega pokala. Največje presenečenje je moška rekreativna ekipa ŠD Hit, ki je napredovala v osmino finala.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA, KOPER > V sredo zvečer so zmagale tri primorske odbojkarske ekipe. V višji fazi slovenskega pokalnega tekmovanja so dekleta, ki so večinoma opravila s prvimi tekmami osmine finala. Četrta ekipa lanskega prvenstva, novogoriški prvoligaš, je imel z drugoligašem, Ankaranom Hrvatini, ki je pred tem izločil drugoligaša Krim, le enourni trening. Gen I Volley je zmagal s 3:0 (16, 9, 17); naigrale so se tudi rezervistke. Povratna tekma, ki bo 14. oktobra v Hrvatinih, bo le formalnost.

Podobno je bilo na drugem primorskem ženskem obračunu, kjer je tretja ekipa lanskega prvenstva, Luka Koper, v dobri uri odpravila tretjeligaša iz Celja s 3:0 (14, 14, 19). Tudi Koprčanke bodo čez teden dni na Štajerskem lahko preizkusile vse svoje igralke.

Presenečenje se je v 4. krogu pokala zgodilo pri moških, kjer je novogoriška rekreativna ekipa Hit napredovala v osmino finala, kjer v pokal vstopajo prvoligaši. Tam bo 14. oktobra naletela na verjetno nepremagljivo novomeško Krko. Zadnja stopnička za Novogoričane na videz ni bila visoka, saj so se pomerili s prav tako rekreativno ekipo Mivka Mokronog in jo premagali s 3:0 (22, 20, 19), vendar sta obe ekipi glavno presenečenje pripravili v 3. krogu. Obe sta izločili drugoligaša - Novogoričani SEP Mokronog, Mivka pa Žužemberk. Kakovostna širina v drugi ligi očitno ni takšna, kot bi si želeli.

Novogoriški Go volley bo tekmo 4. kroga odigral šele jutri v Logatcu, kjer ga čaka generalka pred prvenstvom - drugoligaški obračun z domačini. Finalist lanskega pokala, Salonit Anhovo, se bo v osmini finala 14. oktobra pomeril z Brezovico. Ta je v 4. krogu v drugoligaškem obračunu s 3:2 izločila Črnuče ACH, za katere igra Kanalec Blaž Marušič. IM


Najbolj brano