Reja potopil Tolmince

Po primorskem obračunu tretjega kroga druge slovenske nogometne lige in zmagi gostov z 2:0 Ankarančani ostajajo neporaženi v vrhu lestvice, Tolminci pa brez točke na dnu.

Igralec gre še lahko mimo, žoga pač ne ... Foto: Leo Caharija
Igralec gre še lahko mimo, žoga pač ne ... Foto: Leo Caharija

TOLMIN > Ankarančani so se oddolžili domačinom za sredin pokalni poraz in dosegli še drugo prvenstveno zmago v gosteh. Potem ko so zdesetkani ugnali Dob, so v soboto na Brajdi prelomili tudi urok gostovanj v Posočju, kjer so praviloma ostali praznih rok. Če bodo tudi konec tedna na Ptuju proti novincu Dravi, ki prav tako kroji vrh, nadaljevali zmagoviti niz, se jim obeta res lepa jesen. V precej temnejše tone pa se ta utegne obarvati pri Tolmincih, ki jim ob neugodnem razporedu vsaj v prvenstvu ne gre nič od nog. Razočaranje v domači slačilnici je bilo po tekmi razumljivo. Še zelo živ je namreč spomin na preteklo sezono, v kateri so posoški nogometaši beležili rezultate v serijah. Dobrih in slabih.

Otvoritev letošnjega prvenstva ni nič kaj obetavna, je pa po svoje logična. Lani so bili Tolminci dobršen del jeseni odkritje prvenstva. Gnala jih je pozitivna energija drugoligaških novincev z nespremenjenim jedrom ekipe in okrepitvami. Pri tem ne gre pozabiti niti na navijaško ozračje, v katerem je bilo na Brajdi vsakemu tekmecu težko. V soboto je bilo v Tolminu prav tako toplo, a le zaradi poznoavgustovskega sonca. Ne ravno številčni domači gledalci niso imeli veliko razlogov za vznemirjenje, še manj pa za veselje. Tolminska zasedba s kopico novincev in povratnikov, ki jim še manjka (skupnih) tekmovalnih minut oziroma uigranosti, deluje neuglašeno oziroma nepovezano. Za povrh pa so bili tudi brez napadalne udarnosti, ki jih je krasila v dobršnem delu pretekle sezone.

V defenzivnem delu so Tolminci še dokaj zanesljivo zaustavljali poskuse Ankarančanov. Gostje so bili sicer tudi v prvem polčasu bolj aktivni in konkretni, a le do nasprotnikovega gola, ki ga je v dobrem in slabem branil Uroš Rutar. V zaključkih se gostje niso proslavili, sicer bi lahko že v prvem polčasu povedli. So pa načeli mrežo domačinom v prvih minutah nadaljevanja. Kar ni uspelo soigralcem v napadu, je Maticu Reji, ki je spretno in srečno z nenadejanim lobom ukanil Rutarja za vodstvo gostov. Domača klop je poskušala zasukati razvoj dogodkov z menjavami, a brez pravega učinka. Ankaranski vratar Matej Paal je bil ob jalovih poskusih gostiteljev dobršen del tekme brez pravega dela oziroma resnejšega posredovanja.

Ko je prodorni Reja še enkrat zadel v polno, je bilo jasno, da je domačih upov bolj ali manj konec. “Po pokalnem porazu smo se dobro pripravili na prvenstveni obračun, zavoljo katerega smo bili pošteno jezni. Uvedli smo tudi nekatere popravke oziroma prilagoditve na sredini igrišča in rezultat je tu. Zadetka pa sta razlog za dodatno veselje,” je povedal dvakratni strelec.

Po zaostanku 0:2 jo je pri Tolmincih v enem od posredovanj skupil še vratar Rutar. Ker so gostitelji že opravili tri menjave, je moral v vrata branilec Sašo Ogrič, ki je ohranil mrežo nedotaknjeno, a pravega razloga za zadovoljstvo ni imel. “Žoga nam žal ne steče. Bojevitost je prisotna, a si privoščimo preveč napak. Brez golov ne bo točk. Tekmo smo sicer začeli bolje kot v pokalu, drago pa nas je stala slaba otvoritev drugega polčasa, v katerega smo šli s težkimi nogami,” je pojasnil Ogrič.

Športni park Brajda, gledalcev 250, sodnik Tošeski (Medvode) 6,5. Strelec - 0:1 Reja (48), 0:2 Reja (67).

TKK Tolmin: Baloh 6, Mrak 6, Šuligoj 6, Zornik 6, Ogrič 6, Rojc 6 (od 49. Rakušček 5,5), Kavčič 6 (od 49. Da. Sokanović 5,5), A. Kanalec 6, Kucalović 5,5, De. Sokanović 5,5, Kadrija 5,5 (od 67. Perše 5,5). Trener: David Kanalec.

Ankaran: Paal -, Mate 6,5, Kolarič 6,5, Zlatić 6,5, L. Badžim 6,5, Reja 7,5, Obrenović 6,5 (od 80. Matanović -), Burkić 6,5, Vodeb 6 (od 76. Valenta -), Rudonja 6, Mršič 6 (od 87. Gajšek -). Trener: Vlado Badžim.

Rumeni kartoni - Šuligoj; Obrenović, Rudonja.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano