Real in Bayern v drugem polčasu strla Napoli in Arsenal

Nogometaši Bayerna iz Münchna in Reala Madrida so si na prvih tekmah osmine finala lige prvakov priigrali lepo prednost. Oboji so imeli v prvem polčasu kljub izraziti terenski premoči nekaj težav, na obeh tekmah je bilo ob odmoru 1:1, v drugem polčasu pa prestavili v prestavo višje in si priigrali zanesljivo zmago.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Bayern je zmagal s 5:1, Real pa s 3:1.

Junaka tekme v Münchnu sta bila Poljak Robert Lewandowski in Thiago Alcantara, slednji je dosegel dva gola, Poljak pa je na začetku drugega polčasa zatresel mrežo, samo nekaj minut pozneje pa Alcantari za gol še mojstrsko podal. V prvem polčasu je za domače zadel Arjen Robben, za Arsenal pa Alexis Sanchez, ki mu je strel iz enajstmetrovke Manuel Neuer ubranil, a je Čilenec odbito žogo znal spraviti v mrežo. Končni rezultat je postavil Thomas Müller.

V Madridu, kjer je tekmo sodil Damir Skomina, je domače navijače šokiral Lorenzo Insigne, ki je presenetil Jesusa Navasa. Še v prvem polčasu je Karim Benzema z glavo izenačil, reči pa sta v drugem delu na svoje mesto postavila Toni Kroos in Casemiro.

Arsenal je bil na Allianz areni v uvodu tekme povsem nebogljen. Bavarci so imeli terensko premoč, Arturo Vidal je prvi zagrozil s strelom od daleč, a je bil vratar David Ospina na mestu. Tri minute pozneje pa je bil čuvaj mreže Londončanov nemočen, ko ga je na svoj značilen način, s plasiranim udarcem z leve strani premagal Robben. Nizozemec je imel le nekaj minut pozneje še eno priložnost, tokrat mu je Ospina veselje preprečil. V drugem delu prvega polčasa pa so se gostje otresli pritiska in tudi sami začeli ogrožati vrata tekmecev. Neuer je imel nekaj težav s prostim strelom Mesuta Özila, v 30. minuti pa je moral po žogo v mrežo. Po strogo dosojeni enajstmetrovki srbskega sodnika Milorada Mažića je sicer ubranil strel Sancheza, toda Čilenec se je nato dobro znašel in izid izenačil. To je Angleže opogumilo, Granit Xhaka in Özil bi lahko svojo ekipo popeljala v vodstvo, toda Neuer se ni pustil premagati. Na drugi strani je priložnost, da bi Bayern že po prvem polčasu vodil, zamudil Mats Hummels, njegov strel z glavo je zletel za malo mimo vratnice.

Drugi del so Angleži začeli napadalno, a hitro dobili po prstih. Po podaji Philippa Lahma je v 53. minuti z glavo Münchenčane v vodstvo popeljal Lewandowski, tri minute pozneje pa s peto mojstrsko podal Alcantari. Španec je bil nato ob pomoči tekmečevega branilca, ki je spremenil smer njegovega strela, uspešen še enkrat. Arsenalova igra je razpadla, kar je s petim golom, ki najbrž pomeni, da je skupni zmagovalec dvoboja odločen, kaznoval rezervist Müller.

Napoli je sanjsko začel tekmo s favoriziranim Realom. Potem ko je umiril začetni nalet domačih, ki so prvo priložnost prek Benzemaja zamudili že po dobrih 20 sekundah igre, je povedel v osmi minuti. Po protinapadu je Marek Hamšik podal žogo v prostor Innsigneju, ki ni okleval z udarcem s kakih 40 metrov je mojstrsko presenetil nepripravljenega Navasa. To je bila edina priložnost Italijanov v prvem polčasu, njihovi protinapadi niso bili nevarni. Zato pa so si več priložnosti priigrali Španci, eno izmed njih je po natančni podaji Daniela Carvajala v izenačenje s strelom z glavo spremenil Benzema. Franzoz je v nadaljevanju prvega polčasa zadel še vratnico, svojo priložnost pa je zamudil tudi Cristiano Ronaldo.

Portugalec ima velik zaslug, da je Real na začetku drugega dela povedel. Po uspešnem preigravanju je prodrl v kazenski prostor, zavrnil žogo nazaj do Kroosa, ki je z močnim udarcem premagal Pepeja Reino. Na novo veselje španskih navijačev ni bilo treba dolgo čakati, v 54. minuti je Casemiro z lepim volejem rezultat povišal. Kot da je to Real zadovoljilo, do konca tekme je popustil in dopustil tekmecem, da bi lahko izid znižali, če ne celo izenačili. Dve lepi priložnosti je zapravil Belgijec Dries Mertens, Neapeljčani pa so tudi dosegli gol, ki ga je sodnik zaradi nedovoljenega položaja razveljavil.

STA


Najbolj brano