Real : PSG - kontakt za posel z Ronaldom

V Dohi v Katarju so se šefi madridskega Reala in pariškega PSG pogovarjali o morebitnem prestopu Cristiana Ronalda. Posel bodo poskušali izpeljati prihodnje leto.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo 

PARIZ > Dobitnik zadnje zlate žoge bo verjetno odigral svojo zadnjo sezono za Real. Namigovanja, da je pariški gigant s svojimi lovkami ujel enega najboljših igralcev zadnjih let, se uresničujejo. V Katarju so se že sestali predstavniki vpletenih klubov, največjo težavo pa predstavljajo dogovori glede pravic do trženja Ronaldove podobe in imena. Imetnika le-teh sta Ronaldov zastopnik Jorge Mendez ter lastnik Valencie Peter Lim. Parižanom gre še kako na roke nedavna odločitev Uefe, ki ne bo upoštevala strogih pravil finančnega fair-playa. Tako lahko razpolagajo z neomejeno količino denarja, ki prihaja iz Katarja.

Manchester City je z Liverpoolom po dolgih pogajanjih vendarle dosegel dogovor o prestopu 20-letnega zelo iskanega in talentiranega angleškega, v Kingstonu na Jamajki rojenega, napadalno usmerjenega vezista Raheema Sterlinga za skupno odškodnino v višini 49 milijonov funtov oziroma 68,1 milijona evrov.

Praktično vsi mediji so že potrdili prestop legendarnega vratarja Ikerja Casillasa iz Reala v Porto. Casillas je za kraljevi klub branil kar četrt stoletja. Z neto letnim zaslužkom treh milijonov evrov bo najbolje plačani nogometaš v zgodovini portugalskega njihovega prvenstva. Real ob tem čaka, da bo lahko predstavil svojega novega prvega vratarja Davida De Geo. Madridčani so v zameno Manchester Unitedu ponudili rezervista Keylosa Navasa, a si strateg rdečih vragov Luis Van Gaal v primeru odhoda De Gee v vratih želi Škofjeločana Jana Oblaka. Atletico je že pred časom zanj postavil astronomsko ceno - 45 milijonov evrov.

Na otoku so še naprej najbolj aktivni prav pri Unitedu. Potem, ko sta De Gea in Robin van Persie na izhodnih vratih (slednji naj bi že postal igralec Fenerbahčeja), je nemški časnik Bild postregel z morda najbolj zvenečim prestopom letos. Bastian Schweinsteiger zapušča Bayern in se seli v Manchester! Angleži pa na jbi pripravljali še izjemno ponudbo tudi za nakup napadalca Thomasa Müllerja. Bavarcem bi ponudili kar 83 milijonov evrov odškodnine. Manchester bo prodal Angela Di Mario, ki je najbližje selitvi v PSG. Ta že išče zamenjavo za Zlatana Ibrahimovića, ki želi nazaj v Italijo. Pri Juventusu se bojijo odhoda vsaj enega od dvojice Paul Pogba (najbližje Barceloni), Arturo Vidal (najbližje Realu). Zato imajo že dlje na muhi Oscarja iz Chelsaja, sedaj pa so se ogreli tudi za Meszuta Özila. Pri Arsenalu se ni znašel tako dobro kot v Madridu, njegova cena pa znaša približno 40 milijonov evrov. Blizu odhoda je napadalec Fernando Llorente.

Tudi največji konkurent iz zadnjega prvenstva Roma, se krepi. Pred vrati je prestop Edina Džeka, ki bi iz Manchester Cityja prišel na enoletno posodo s klavzulo obveznega odkupa. Višina posla je ocenjena na 20 milijonov evrov. Napadalec Stephen el Shaarawy po štirih letih zapušča Milan. Za 16 milijonov evrov ga je odkupil Monaco, kjer bo zaslužil tri milijone na sezono. Bivši igralec Gorice Gianluca Lapadula bo nastopal v serie B. Po odlični sezoni v tretji ligi ga je sedaj ujela Pescara. PETER MARAŽ


Najbolj brano