Koper se brez zmag bliža dnu

Generalka pred sredinim pokalnim obračunom proti Domžalam se Koprčanom ni izšla po željah. Terenske iniciative proti Krki niso uspeli pretvoriti v zadetek, ki bi jim prinesel zmago, na prvenstveni lestvici pa se nevarno približujejo dnu. Luka Koper : Krka 0:0.

Jaka Štromajer - v soboto brez pravega učinka Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Jaka Štromajer - v soboto brez pravega učinka Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER > Če je prvi letošnji obračun Koprčanov in Krkašev na novomeškem Portovalu postregel z atraktivno predstavo in kar šestimi zadetki, pa je bil sobotni dvoboj na turobno prazni Bonifiki prava uspavanka, ki ni zadovoljila nikogar. Domači trener Slavko Matić je novomeški strokovni štab, ki si je v živo ogledal sredin pokalni dvoboj v Domžalah, skušal presenetiti z ofenzivnejšo postavitvijo, vendar igra z dvema klasičnema napadalcema ni obrodila sadov.

Stadion Bonifika, gledalcev 450, sodnik: Žganec (Ljubljana) 6. Luka Koper: Kahlina 7, Andrejašič 6, Guberac 6, Rahmanović 6 (od 83. Vekič -), Ivančić 6,5, Štulac 6, Posavac 6,5 (od 58. Galešič 6,5), Pavić 6, Memolla 6, Hadžić 6,5, Štromajer 6 (od 75. Lotrič 6). Trener: Slavko Matić. Krka: Mitrović 7, Bogdan 6,5, Fuček 7, Mojstrovič 6 (od 76. Kostanjšek -), Ejup 6,5, Marotti 6, Collins 6, Welbeck-Maseko 6, Perić 6,5, Kastrevec 6 (od 80. Novinić -), Dangubić 6 (od 88. Dangiekan -). Trener: Andrej Kastrevec. Rumeni kartoni: Rahmanovič, Pavić, Hadžić; Perić, Mojstrović, Marotti.

Po zaspanem začetku je domače navijače v 13. minuti prvi prebudil mladi vezist Patrik Posavac z močnim strelom z dvajsetih metrov, a je bil gostujoči vratar Miodrag Mitrović dovolj zbran. Nato so pobudo prevzeli Novomeščani, ki so domačega čuvaja mreže Kristijana Kahlino ogrozili po strelih Josipa Fučka in Jamilla Colinsa, pred koncem prvega dela pa je žogo čez domača vrata poslal še Marin Perić. “Seveda smo v tekmo krenili z željo po treh točkah, a nikakor nismo uspeli priti do pravih priložnosti. Očitno je bil tudi tokrat prisoten določen strah, saj smo se zavedali, da nujno potrebujemo zmago. Krkaši so bili agresivnejši in odločnejši v dvobojih. Morda je k temu prispevala tudi utrujenost po težki sredini tekmi v Domžalah,” je slab prvi polčas opravičeval koprski vezist Leo Štulac, ki je v nadaljevanju skupaj s soigralci vendarle uspel nekoliko bolj povezati niti na sredini igrišča. Vseeno pa so prvi do priložnosti v drugem polčasu prišli gostje, a je na srečo kanarčkov bomba Fučka v 46. minuti zadela le okvir koprskih vrat. Sledila je samostojna akcija Josipa Ivančića, ki ni uspel ukaniti razpoloženega Mitrovića, po vstopu Gorana Galešića pa se je tehtnica dokočno začela nagibati na koprsko stran. Dolenjci so s številnimi prekrški skušali prekiniti nalet domačih, ob napakah v njihovi zadnji vrsti pa sta bila premalo zbrana Jaka Štromajer in Hysen Memolla, tako da sta moštvi tekmo končali z navidez miroljubnim remijem. “V naši igri se kljub vsemu vidi določen napredek in upam, da se bo kmalu vse skupaj obrnilo na bolje,” je po koncu še dodal Štulac.

Plus: Koprska mreža je ostala nedotaknjena, kar bi lahko bil dober obet pred sredino najpomembnejšo tekmo jeseni proti Domžalam. Minus: Koprčani očitno ne premorejo dovolj širokega in kakovostnega kadra, ki bi lahko uspešno nastopal na dveh frontah.

Seveda se ni mogel izogniti vprašanju o sredini povratni tekmi četrtfinala slovenskega pokala proti domžalskim ravbarjem, na kateri bo Matićeva zasedba branila minimalno prednost: “Nikakor ne smemo razmišljati le o branjenju prednosti. Kreniti moramo na zmago, saj nas lahko kakršnekoli kalkulacije drago stanejo.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano