Razšli so se z neodločenim izidom

Nogometaši Luke Koper in Celja so se v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Ivica Guberac Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Ivica Guberac Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER > Nogometaši iz slovensek Istre so v 3. krogu le prišli do prve točke v sezoni, pa čeprav so zadnjih 12 minut igrali z igralcem manj. Celjanom, ki so bili v drugem polčasu konkretnejši, pritiska ni uspelo unovčiti, tako da sta se ekipi razšli z delitvijo plena. Kot zanimivost velja omeniti, da so na zadnjih 12 prvenstvenih tekmah teh dveh tekmecev Primorci dobili kar devet rdečih kartonov.

Koprčani so povedli v 11. minuti, ko je po podaji Ivice Guberca, ta je nevarno meril že v uvodu tekme, z glavo s petih metrov zadel Denis Halilović. V kar odprti tekmi so Celjani, ki so pred tem zagrozili s prostim strelom Blaža Vrhovca, izenačili v 25. minuti, po podaji Valona Ahmedija iz kota je z glavo žogo v mrežo poslal Ivan Firer.

Ob koncu polčasa sta pri domačih, ki so bili aktivnejši, kar zadeva zaključne strele, poskusila še Guberac, ki je bil malce premalo natančen z 20 metrov, in Amar Rahmanović s približno 30 metrov. Novinec v celjskih vratih Ivan Hosman je imel nekaj težav z branjenjem, a je ostalo pri 1:1.

V drugem polčasu so Celjani izvedli prvo nevarnejšo akcijo, tik pred Sunnyjem Omoregiejem pa je žogo v kot izbil Damir Hadžić. Sunny, v zadnjem obdobju v strelski krizi, je v 65. minuti prišel do še lepše priložnosti, a se sam pred Vasjo Simčičem ni znašel in žogo poslal malo mimo vrat.

Tudi sicer so bili Celjani v teh trenutkih nevarnejši, podjetnejši, za nameček pa so od 78. minute igrali še z igralcem več, saj je bil zaradi grobega prekrška nad Adnanom Bašićem izključen Denis Šme. Takoj zatem se je spet sam pred Simčičem znašel Sunny, a koprski vratar je bil uspešnejši. Celjani so v končnici iskali zmagoviti zadetek, Koprčani pa so se uspešno branili.

Koprčani bodo v 4. krogu v petek gostili Maribor, Celjani pa Gorico.

> Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Pavlič (Laze v Tuhinju) in Švarc (Ivančna Gorica).

> Strelca: 1:0 Halilović (11.), 1:1 Firer (25.).

> Luka Koper: Simčič, Šme, Halilović, Hadžić, Tomić, Guberac, Krivičič, Črnigoj, Rahmanović (od 84. Radujko), Štromajer (od 89. Galešić), Pučko.

> Celje: Hosman, M. Klemenčič (od 75. Jakolič), T. Klemenčič, Alonso, Travner, Vrhovec, Jeronim, Težak (od 53. Bašić), Omoregie, Ahmedi (od 67. Spremo), Firer.

> Rumeni kartoni: Guberac, Rahmanović; Ahmedi, Alonso.

> Rdeči karton: Šme (78.).

STA


Najbolj brano