Razpoloženi Fak premalo za viden uspeh

Razpoloženi Jakov Fak je bil premalo za viden uspeh slovenske štafete na tekmi v Holmenkollnu. Slovenski reprezentant je dosegel z naskokom najboljši posamični izid tekme in na polovici tekme predal kot vodilni, na koncu pa je v ekipi s Klemnom Bauerjem, Rokom Tršanom in Petrom Doklom tekmo končal na 12. mestu.

Razpoloženi Jakov Fak je bil premalo za viden uspeh slovenske štafete na tekmi v Holmenkollnu.
Razpoloženi Jakov Fak je bil premalo za viden uspeh slovenske štafete na tekmi v Holmenkollnu. 

OSLO > Jakov Fak je tokrat dobesedno pometel s konkurenco, saj se mu je med vsemi nastopajočimi najbolj približal najhitrejši v prvi predaji Rus Jevgenij Garaničev, ki pa je bil na 7,5 kilometrski predaji več kot 20 sekund počasnejši od Faka.

Za Slovenijo je tekmo dobro začel Klemen Bauer in bil do drugega streljanja v vodilni skupini, po treh popravkih na strelišču pa je Faku predal kot osmi. Ta je v primerjavi z vodilno Rusijo nadoknadil več kot 33 sekund zaostanka in predal kot prvi. A Rok Tršan je že na prvem streljanju moral v kazenski krog ter nato Petru Doklu predal kot deveti. Rahlo oboleli Dokl je izgubil še tri mesta.

V boju za zmago sta se v dramatičnem finišu udarila Rus Anton Šipulin in Nemec Simon Schempp. Nemec je odločno napadel na zadnjem vzponu pred ciljem, Rus pa se ni predal in svoji štafeti na ciljni ravnini pritekel tesno zmago z dvema desetinkama prednosti pred Nemčijo. Tretje mesto so osvojili Avstrijci.

STA


Najbolj brano