Razlika v kakovosti

Sobotno gostovanje na Reki je Goričanom prineslo minimalen poraz in nova spoznanja o plusih in minusih aktualne zasedbe. Strokovni štab je lahko predvsem zaskrbljen zaradi medle predstave ofenzivnih vezistov in napadalcev.

Gostovanje Goričanov je na Rujevico privabilo približno 2000 
gledalcev. Foto: Simon Maljevac
Gostovanje Goričanov je na Rujevico privabilo približno 2000 gledalcev. Foto: Simon Maljevac

REKA > Nogometna evforija v Kvarnerju ne pojenja niti v zimskih mesecih, ko se klubi šele pripravljajo na nadaljevanje sezone. Sobotno gostovanje Gorice je tako na novi stadion Rujevica kljub deževnemu vremenu privabilo dva tisoč ljubiteljev nogometa, ki so se začeli “ogrevati” že dobro uro pred pričetkom srečanja. Zanimivo je, da je bilo kljub minimalnemu varnostnemu tveganju na prizorišču prisotnih več varnostnikov in policistov, kot je gledalcev na večini pripravljalnih tekem slovenskih prvoligašev. Reški ljubitelji nogometa so se pred tekmo pozanimali o trenutni nogometni poti bivšega člana obeh klubov Gorana Cvijanovića, ki je pri najbolj zvestih navijačih pustil precejšen pečat. Ravno v začetnem obdobju preoblikovanja Rijeke iz grdega račka v belega laboda je belo-modri dres nosil tudi član aktualne zasedbe Gorice Matija Škarabot, ki zaradi zdravstvenih težav ni dobil priložnosti za nastop. Kljub drugačnim napovedim je mesto prvega vratarja Gorice tudi tokrat zavzel Grega Sorčan, ki je imel obilo dela že v uvodnih petnajstih minutah dvoboja. Domači strateg Matjaž Kek je v prvo enajsterico postavil svoje glavne adute, med katerimi sta bila tudi Slovenca Miral Samardžić in Roman Bezjak. Napadalcem je poveljeval Mario Gavranović, ki je že v tretji minuti zapravil lepo priložnost, da bi svoj debitantski nastop v dresu Rijeke na Rujevici okronal z zadetkom, nato pa so v isti akciji strel Marina Tomasova v zadnjem hipu blokirali goriški branilci. V gostujoči zasedbi se je prvi opogumil Sandi Arčon, a je njegov strel s 25 metrov zletel daleč od domačih vrat. Ob prepihu na levi strani goriške obrambe so do konca prvega polčasa v glavnem pretili domačini, ki pa kljub številnim strelom niso uspeli matirati Sorčana.

Nadaljevanje dvoboja je minilo v številnih menjavah in okrepljenem pritisku Rečanov, ki so se svežimi močmi še bolj pritisnili na premešano goriško obrambo. Ta je klonila v 55. minuti, ko je albanski reprezentant Bekim Balaj atraktivno sklenil uigrano akcijo in si prislužil aplavz s tribun. Varovanci Mirana Srebrniča so nekajkrat uspešno prebili domačo zvezno vrsto, a so bili v zaključkih akcij precej neodločni in nespretni. Tako prave priložnosti za izenačenje niti po vstopu temnopoltega napadalca Theodoreja, ki si bo skušal izboriti pogodbo, ni bilo. V končnici tekme je rezervni vratar Janoš Štrukelj s pomočjo vratnice svojo ekipo rešil hujšega poraza.

Rijeka : Gorica 1:0 (0:0)

Stadion Rujevica, gledalcev 2000, sodnik: Jelenčić (Rijeka). Strelec: 1:0 Balaj (55).

Rijeka: Vargić, Ristovski, Mitrović, Samardžić, Zuta, Maleš, Močinić, Kajević, Tomasov, Bezjak, Gavranović. Igrali so še: Nevistić, Lucić, Nakić, Diyoke, Ikić, Brezovec, Bertoša, Bradarić, Bajić, Rebernik, Roshi, Balaj.

Gorica: Sorčan, Celcer, Mevlja, Boben, Curk, Humar, Johnson, Matić, Arčon, Nunić, Burgić. Igrali so še: Štrukelj, Gregorič, T. Kavčič, Jogan, M. Kavčič, Theodore, Osuji, Kotnik, Kapić, Grudina, Nagode.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano