Ravs je pomagal Ajdovcem

Nogometna predstava res ni bila za sladokusce, bilo pa je precej napetosti, morda celo več na tribuni kot na igrišču - kot se pač za derbi spodobi. Ajdovci so sicer težje, kot kaže končni izid, osvojili izolsko trdnjavo. MNK Izola : Škou Ajdovščina 0:3 (0:0).

Ajdovci (v oranžnih dresih) so sredi Izole napovedali pestro  tretjeligaško pomlad. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Ajdovci (v oranžnih dresih) so sredi Izole napovedali pestro tretjeligaško pomlad. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Gostitelji so prvič v tej sezoni doma oddali vse tri točke. Doslej so jim dve odščipnili le Dekančani, ki so se prav na koncu polsezone vodilnima ekipama približali na vsega dve točki razlike. Če bi Ajdovcem uspelo še enkrat zatresti mrežo, bi postali jesenski prvaki, a najbrž zaradi izgubljenega naziva ne bodo točili solz, saj je zanje bistvena zmaga in točkovna poravnanost z Izolo.

Mestni stadion, gledalcev 150, sodnik Kordež (Ravne na Koroškem) 6. Strelci - 0:1 Berginc (57), 0:2 Kadrija (68), 0:3 Simčič (77). MNK Izola: Rupnik 5,5, D. Gavrić 5,5, Maršič 5,5, Novak 5,5 (od 87. Franca-), Vatovec 5,5, Čaušević 6 (od 68. Šop 5,5), Peroša 5,5 Tomažič 6,5, Kotnik 5, Finkšt 5 (od 74. Modrijan-), Mihailovič 5,5. Trener: Aljoša Čotar. Škou Ajdovščina: Brecelj 6, Žgur 6 (od 79. Bašić-), Kompara 6, Smajla 6,5, Krapež 6, Ivanović 6, Berginc 6,5 (od 65. Filipčič 6), Simčič 6,5, Žižmond 6 (od 75. Zornik-), Kadrija 6,5. Trener: Jan Vidic. Rumeni kartoni: Rupnik, Maršič, Vatovec, Kotnik; Vidmar; rdeč karton: Hrobat (65, rezervni igralec, ugovarjanje sodniku).

Ribiči so v postavo uvrstili nekatere ne povsem zdrave igralce in v prvem polčasu poskušali sestaviti igro z repom in glavo, kar pa jim ni najbolje uspevalo. Ko so se gostje otresli začetne negotovosti in vzpostavili igro s precej tekanja, je prišla do izraza nemoč domačih, da bi žogo spustili na tla ter v konici napada, kjer so - kot žejen v puščavi vode - pogrešali svojega prvega strelca.

V nogometu je veliko če-jev in eden teh je bila tudi lepa priložnost Nikija Finkšta v 16. minuti, ko mu je žogo s pogumnim startom zbil Tjaš Žgur. Še lepšo je imel v izdihljajih prvega polčasa Andrej Kotnik, ki pa je, čeprav osamljen, slabo reagiral in žogo brez pomisleka ustrelil prek gola. Obakrat je bil podajalec Tadej Tomažič (v drugem delu je iz prostega strela zadel zunanji del mreže. Dvakrat je bil - ob poskusih obeh Brkincev pri sinovih burje, Boruta Smajle in Denisa Berginca - polno zaposlen tudi domači vratar Anže Rupnik.

Drugi polčas je v prinesel precej več razburjanja in brenčeči prelet drona, podobnega kot na razvpiti tekmi med Srbijo in Albanijo, kot neko zloveščo napoved dogajanja. Ajdovci so vse bolj pogumno napadali in po nepazljivosti domače obrambe je po podaji Valdrina Kadrije z desne strani Berginc zatresel mrežo. Osem minut zatem je zaradi poškodbe kolena moral z igrišča, a je bila pozornost takrat usmerjena drugam. Rezervni vratar Škoua Andrej Hrobat je na klopi za rezerve videl rdeče in prišel na tribuno, kjer je bilo verbalno že malce napeto med delom domačih navijačev in posameznikom iz gostujočega tabora. Dodatne besede so sprožile iskrico za krajši izbruh vroče krvi. Tomažič se je z igrišča besno drl: “Mi izgubljamo, vi pa se ravsate. Dajte se po tekmi pomenit, zdaj nas raje podprite.” Očitno je slutil, kaj se lahko zgodi: Izolanom je dogajanje vzelo koncentracijo in 20 sekund za tem je bilo po zadetku Kadrije že 0:2. Izolani so padli v igri, Ajdovci pa so zmago potrdili v 77. minuti, ko je Rupnik imenitno ubranil strel Roku Zorniku. Toda žoga se je odbila na noge Matiji Simčiču, ki se ni pustil dvakrat prositi. Potem so bili dvakrat nevarni Izolani: Matej Peroša je sam pred vrati z glavo žogo usmeril mimo vratnice, Kotnik pa bi lahko v 93. minuti zadel častni zadetek, a je žogo ustavila vratnica in oranžni gostje so se prešerno veselili visoke zmage.

ROK MAVER


Najbolj brano