Ratejeva druga v Lozani

Slovenska rekorderka Martina Ratej je na atletskem mitingu v švicarski Lozani v metu kopja zasedla drugo mesto, orodje je vrgla 64,63 m, in zaostala le za svetovno rekorderko Čehinjo Barboro Špotakovo, dvakratno olimpijsko zmagovalko (66,72 m). Tretja je bila Avstralka Kimberley Mickle, svetovna podprvakinja (64,20 m).

Martina Ratej Foto: Boštjan Bensa
Martina Ratej Foto: Boštjan Bensa

LOZANA > Četrta je bila Nemka Linda Stahl (63,20 m), tretja na olimpijskih igrah v Londonu, peta pa Južnoafričanka Sunette Viljoen (62,15), bronasta na SP 2011.

Špotakova je z osmimi točkami na prvem mestu skupnega seštevka prehitela Martino Ratej, ki ima prav tako osem točk, tretja je Stahlova (4 točke), štiri točke pa ima na četrtem mestu tudi Micklejeva.

“Zadovoljna sem s tekmo in izidom. Za mano je veliko tekem in potrebujem nekaj treninga, ker imam težave s tehniko. Kljub temu sem dosegla dobro daljavo in drugo mesto. Menila sem, da bi lahko še prehitela Špotakovo, pa mi to ni uspelo. Sva izenačeni v skupnem seštevku discipline in še nič ni odločeno. Imam sicer nekaj tekem več od Špotakove. Do konca bom tekmovala in se borila. Lahko še pride do zamenjave na vrhu, če Čehinji nekoliko pade forma in če se sama približam državnemu rekordu. Sedaj me čaka nov cikel treningov v luči priprav na evropsko prvenstvo. Do tega tekmovanja v Zürichu bom nastopala le še na diamantni ligi in državnem prvenstvu,” je dejala Ratejeva, edina slovenska predstavnica na mitingu.

Ratejeva je v prvi seriji ostala brez izida, v drugi seriji pa je vrgla 64,63 metra in se povzpela na drugo mesto, tik za Špotakovo (65,10 m), Prehitela je Avstralko Kimberley Mickle (64,20 m), Južnoafričanko Sunette Viljoen (62,15 m) in Karo Patterson (61,77 m). Špotakova je po neveljavnem poskusu vrgla še 66,72 in 65,39 m, Ratejeva pa z novim neveljavnim metom še 59,73 m.

Tudi ostalim tekmovalkam ni uspelo izboljšati svojih uvodnih izidov, zato je bila Ratejeva pred zadnjima serijama še vedno na drugem mestu. Tako je bilo tudi do konca tekme, le Stahlovi se je v zadnji seriji z njeno največjo daljavo uspelo prebiti višje. Špotakova je končala s 65,72 m in prestopom, Ratejeva pa s 62,00 m in svojim tretjim neveljavnim poskusom.

STA


Najbolj brano