Rastoder odhaja, v Olimpijo prihaja Mandarić

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane bo tudi uradno dobil novega predsednika. Izet Rastoder, ki je zeleno-bele vodil od leta 2010, svoje mesto predaja ameriškemu poslovnežu srbskih korenin Milanu Mandariću.

Milan Mandarić Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Milan Mandarić Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > S tem so se končala in potrdila namigovanja, ki so v zadnjih tednih žela pozornost javnosti.

“S 1. junijem 2015 sem z Milanom Mandarićem sklenil dogovor o predaji kluba, zato odstopam z mesta predsednika ŠDNK Olimpija Ljubljana. Do skupščine, ki bo na sporedu 15. junija 2015 ob 11. uri v hotelu Lev, bom opravljal nujne tekoče posle,” je v odstopni izjavi zapisal Izet Rastoder, pod čigar vodstvom Olimpija ni osvojila nobene lovorike.

Milan Mandarić pa je prevzem Olimpije potrdil spletni izdaji časnika Ekipa24: “Z gospodom Izetom Rastoderjem smo dosegli dogovor, da odstopi z mesta predsednika Športnega društva Nogometni klub Olimpija Ljubljana. Dogovor je sklenjen. Izredna skupščina bo 15. junija ob 11. uri v hotelu Lev, kjer bom kandidiral za mesto predsednika. Upam, da bom tudi izvoljen.”

Kot je bilo pričakovati, bo novi generalni direktor kluba Srb Ranko Stojić, ki je po končani karieri nogometnega vratarja zaplul v menedžerske vode. Zanj bo ena prvih nalog imenovanje novega trenerja ljubljanske ekipe, glavni favorit za to mesto pa je nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović. Poznavalci omenjajo tudi ime Marka Nikolića, ki je nazadnje vodil beograjski Partizan.

STA


Najbolj brano