Rajko Hrvat zlomil čoln

V soboto je na Blejskem jezeru potekalo prvo državno prvenstvo v enojcih, včeraj pa je bila tam že 56. Prvomajska regata. Prvi dan je bil med primorskimi klubi z dvema zlatima medaljama najboljši VK Izola, drugi dan pa koprski Nautilus.

 Izolanu  Rajku Hrvatu se je pred tekmo zlomil nosilec vesla na 
čolnu in zato ni mogel nastopiti. Foto: Vzs
Izolanu Rajku Hrvatu se je pred tekmo zlomil nosilec vesla na čolnu in zato ni mogel nastopiti. Foto: Vzs

BLED >V soboto dopoldan sta veter in dež močno skazila predtekmovanja. Veliko smolo je imel Izolan Rajko Hrvat, najboljši slovenski lahki veslač, ki se mu je pred tekmo zlomil nosilec vesla na čolnu in zato ni mogel nastopiti. Popoldne so se razmere nekoliko umirile, čeprav so bile temperature skoraj zimske. Med člani je državni prvak postal Mariborčan Gašper Fistravec, ki je vodil od starta do cilja in potrdil vlogo favorita ter status trenutno najboljšega slovenskega veslača. Med članicami je zmagala Andreja Kekič iz VK Argo pred Tjašo Vezovnik iz koprskega Nautilusa. V mladinski kategoriji je državna prvakinja postala še ena veslačica iz VK Izola, Alja Škrlj, tretja pa je bila Tinka Kersikla iz VK Argo. Med mladinci je bronasto medaljo osvojil Tim Mahne iz VK Argo. Največ medalj - sedem, od tega tri zlate - so osvojili mariborski veslači, na drugem mestu pa je z dvema zlatima medaljama pristal VK Izola.

Včeraj so veslači nastopili še na Prvomajski regati. Člani so tekmovali v kombiniranih posadkah. V dvojnem dvojcu sta Koprčan Gašper Ostanek in Mariborčan Gašper Ferlinc, sicer mlajša člana, v absolutni članski konkurenci osvojila tretje mesto. Peto mesto sta v isti regati zasedla Rajko Hrvat in Marko Bolha iz VK Izola, sicer lahka veslača.

Gašper Ostanek je veslal tudi v dvojnem četvercu skupaj z mariborskimi in blejskimi veslači ter osvojil drugo mesto. V enojcu med članicami je drugo mesto osvojila Vezovnikova, Mahne pa je zmagal v mladinskem dvojnem četvercu. Ostale primorske medalje: mladinci, 2x - 2. Jug-Donaval (Argo); mladinke, 2x - 1. Kekič-Kersikla, 2. Škrlj-Milkavčič; ml. mladinci, 1x - 1. Škrlj (Nautilus); 2x - 1. Rebernik-Ule (Nautilus); ml. mladinke: 2x - 2. Stankovič (Piran)-Potočnik (Lj); pionirji, 1x - 3. Mahnič (Piran); pionirke, 1x - 1. Macchi (Argo). V skupnem seštevku Prvomajske regate je zmagal Bled pred Mariborom in Nautilusom.

Zdaj je na potezi selektor Dušan Jurše, da na osnovi dosedanjih rezultatov najboljših slovenskih veslačev sestavi posadke, ki bodo drugi majski vikend nastopile na prvi tekmi svetovnega pokala na Bledu. Za mlajše veslače pa bo bolj aktualna regata v Portorožu, ki bo 3. maja.

ALJA TASI


Najbolj brano