Rajko Hrvat zanesljivo v polfinale

Slovenski veslač v lahkem skifu Rajko Hrvat se je z zmago v današnjem četrtfinalu uvrstil v polfinale svetovnega prvenstva v francoskem Aiguebelettu, ki bo na sporedu v četrtek. Po počasnejši prvi četrtini proge, kjer je zaostajal za Nemcem, je v nadaljevanju prevzel vodstvo in zmagal z veliko prednostjo petih sekund.

Slovenski veslač v lahkem skifu Rajko Hrvat se je z zmago v 
današnjem četrtfinalu uvrstil v polfinale svetovnega prvenstva v francoskem Aiguebelettu, ki bo na sporedu v 
četrtek. Foto: Vzs
Slovenski veslač v lahkem skifu Rajko Hrvat se je z zmago v današnjem četrtfinalu uvrstil v polfinale svetovnega prvenstva v francoskem Aiguebelettu, ki bo na sporedu v četrtek. Foto: Vzs

PARIZ > Hrvat in trener Iztok Butinar sta dan pred četrtfinalom brez ovinkarjenj napovedala napad na zmago in današnja tekma je bila čista realizacija tega. Hrvat je začel počasneje, vendar pa na prvih 500 metrih za Nemcem Konstantinom Steinhueblom zaostajal le za sekundo.

Drugi tekmeci so bili zadaj za dolžino čolna in so se v nadaljevanju lahko borili le še za tretje mesto. Kmalu pa ni bilo tudi dvomov o prvem in drugem mestu, saj je Hrvat v drugi četrtini proge prehitel Nemca in imel na polovici proge pol sekunde prednosti.

V nadaljevanju je še stopnjeval ritem in si na zadnjem merjenju vmesnega časa priveslal že dolžino čolna prednosti, v zadnji četrtini proge pa je to prednost še podvojil. Nemec na drugem mestu je zaostal skoraj za pet sekund, tretji pa je bil mladi Perujec Renzo Leon Garcia, ki je v boju za zadnje polfinalno mesto premagal tekmece iz Portorika, Portugalske in Avstralije.

"Tekmo sem začel malo zadržano, saj je bilo danes tudi precej hladno. Zadržan start in počasnejših prvih 500 metrov je sicer tudi moj standard, takšen je moj zavesljaj. Potem pa sem nadgrajeval, se oddaljil in zadrževal hitrost in se odpeljal proti koncu v cilj. Tekma je bila nadgradnje tiste v predtekmovanju, tako da je ostalo še veliko rezerve za naprej. V četrtek imam še polfinale in če bom tako nadaljeval, ne bo strahu," je po današnji preizkušnji dejal Hrvat.

Poleg našega veslača, Nemca in Perujca so se v polfinale uvrstili še predstavniki Nove Zelandije, Italije, Belgije, Srbije, Madžarske, Poljske, Velike Britanije, ZDA in Hrvaške. Najhitrejši čas (7:00,55) je dosegel Srb Miloš Stanojević, drugega najboljšega pa Hrvat (7:00,98).

Polfinali bosta na sporedu v četrtek na sporedu ob 10:28 in 10:35.

STA


Najbolj brano