Raje še eno sezono Šempeter-Vrtojba

Čeprav se je še pred nekaj tedni zdelo, da bo Ženski rokometni klub Izola po štirih sušnih letih ponovno prijavil k tekmovanju s svojo člansko ekipo, se to ni zgodilo. V prvi B ligi bodo tako tekmovali samo trije klubi - Logatec, Ptuj in Litija, v Izoli pa svojo vrnitev napovedujejo prihodnje leto.

Nekoč so bili derbiji: Izola (v modrih dresih) je članice ukinila   
leta 2011, ko je bila posneta fotografija, Piran pa pred 
kratkim. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nekoč so bili derbiji: Izola (v modrih dresih) je članice ukinila leta 2011, ko je bila posneta fotografija, Piran pa pred kratkim. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > V ŽRK Izola, ki se ponaša z več kot 50-letno tradicijo, so trenutno najstarejša selekcija mladinke. Članice so nazadnje nastopile 14. maja 2011, ko so porazile ljubljansko Olimpijo kar z 39:23, nato pa je članska ekipa usahnila.

Podobno je letos spomladi razpadla članska ekipa piranskega ženskega rokometnega kluba, poleti pa so svoje dejavnosti zamrznili tudi pri škofijski Burji, zato bi v Izoli zagotovo lahko zbrali dovolj igralk za nastop v prvi B ligi. Toda po globokem premisleku se v ŽRK Izola za ustanovitev članske selekcije nazadnje le niso odločili. Odpovedi klubov iz Škofje Loke in Nazarij pa so Rokometno zvezo Slovenije medtem prisilile v nevsakdanjo odločitev o zgolj tričlanski ligi v sklopu mladinske lige.

“Naše punce so še premlade in neizkušene, zato smo se odločili, da raje še eno sezono nastopajo v mladinski konkurenci. Zveza pa je medtem odredila, da naj bi v mladinski ligi nastopale tudi te tri ekipe iz prve B lige, a izven konkurence. Tako bodo lahko vseeno igrale tudi starejše igralke, na koncu sezone pa bodo za mladinke in za članice teh treh ekip veljale ločene lestvice, oziroma bodo na sporedu ločene končnice za napredovanje in izpad. Mogoče bi z Izolo res lahko poskusili že letos, a smo raje malce previdni. Naslednje leto bomo najprej preverili, kako bodo ob vseh težavah klubov sploh oblikovane lige, a zagotovo bi radi v prihodnji sezoni spet nastopali s člansko selekcijo,” je pojasnil pomočnik trenerja mladink ŽRK Izola Matej Marinac.

Sicer v ŽRK Izola trenutno delujejo selekcije mlajših deklic A in C, starejših deklic A, kadetinj ter mladink, po izolskih osnovnih šolah pa so organizirali tudi dekliški mini rokomet.

Spodnji del starostne piramide je kar dobro zapolnjen, saj je v izolskem klubu vse več mladih rokometašic iz bližnje okolice, predvsem s Škofij in iz piranske občine. V Izoli pa presenetljivo najbolje sodelujejo z Rokometnim klubom Šempeter-Vrtojba. Nekaj goriških kadetinj nastopa za Izolo, izolske mladinke pa so prav tako združile moči s severnoprimorskimi kolegicami in bodo letos igrale v barvah šempetrsko-vrtojbenske ekipe.

“Z Vrtojbo res dobro sodelujemo. Mislim, da je ta sprememba tekmovanja celo koristna za nas, saj se bodo naše mladinke vseeno znašle v nekoliko močnejši konkurenci in se bodo lahko bolje pripravile na prihodnjo sezono. Okrepili smo se tudi v mlajših selekcijah, saj si želimo, da bi bile vse naše selekcije v vrhu tekmovanj svojih starostnih kategorij, s čemer bi naredili čvrste temelje za vrnitev izolskega članskega ženskega rokometa tja, kamor sodi,” je povedal predsednik kluba Dario Madžarević.

SANDI JERMAN


Najbolj brano