Spet evrogol tekmecev

Nogometaši Gorice so ostali praznih rok na gostovanju proti Radomljam in si ob zmagi Krke zapletli položaj v boju za obstanek. Po prikazanem je bil poraz proti sproščenim, a tudi motiviranim gostiteljem zaslužen. Kalcer Radomlje : Gorica 1:0 (0:0).

Vykintas Slivka (v ospredju v modrem goriškem dresu) je  
veliko poskušal, a brez pravega zaključnega strela. Foto: Jure Batagelj
Vykintas Slivka (v ospredju v modrem goriškem dresu) je veliko poskušal, a brez pravega zaključnega strela. Foto: Jure Batagelj

DOMŽALE > Goriška udarna enajsterica je po sobotnem remiju z Mariborom doživela štiri spremembe. Poleg kaznovanega Matije Široka je manjkal tudi načeti Luka Majcen. Poimensko napadalnejša postava Novogoričanov pa v zgoščeni sredini igrišča ni imela veliko manevrskega prostora. Obe moštvi sta bili kompaktni, za povrh pa tudi akterji na igrišču niso bili dovolj natančni pri oddaji žoge.

Športni park, gledalcev 150, sodnik Kajtazović (Kranj). Strelec - 1:0 Zorc (73). Radomlje: Stergulc -, Jazbec 6,5, Balkovec 6,5, Perković 6,5, Lidjan 6,5, Teinović 6,5, Cerar 6,5 (od 74. Stoiljković -), Zorc 7, Đurković 6,5, Vuk (od 74. Zavrl -), Vrhunc 7 (od 90. Avbelj -). Trener: Dejan Djuranović. Gorica: Sorčan 6,5, Pasqualini 5,5, Napoli 5,5, Jogan 5,5 (od 52. Boccaccini 5,5), Caputo 5,5, Vetrih 5,5, Martinović 5,5, Slivka 5,5, Ruggiero 5 (od 60. Ferri 5,5), Žigon 5,5, Eleke 5. Trener: Cesare Beggi. Rumeni kartoni - Vrhunc, Zorc, Lidjan; Boccaccini.

Maloštevilni gledalci, med katerimi je bila tudi peščica glasnih goriških privržencev, so v sončnih Domžalah prvi strel na vrata videli šele v 18. minuti, ko je zadišalo po domačem golu. Luka Vrhunc se je sprehodil v goriški kazenski prostor, a je na srečo meril mimo goriškega gola. Na sploh so bili gostitelji v uvodnih minutah odločnejši in bolj odzivni.

V 27. minuti smo zabeležili tudi prvi poskus v okvir vrat. Strel Daliborja Teinovića z razdalje je ubranil goriški čuvaj mreže Grega Sorčan, ki je imel precej več dela po strelu Gorana Vuka. Na drugi strani igrišča pa nekdanjemu vratarju Gorice Krisu Stergulcu, ki je jeseni branil barve tretjeligaša iz Bilj, v prvem polčasu sploh ni bilo treba posredovati. Poskusa Elekeja in Vykintasa Slivke sta bila daleč od uspeha. V goriškem kazenskem prostoru, kjer je bilo do odmora še nekajkrat vroče, pa ni bilo miru za Sorčana.

Plus: Do konca so še štirje krogi, tako da lahko Goričani še vedno ujamejo osmo mesto. Minus: Goričani so pokazali premalo odločnosti; nobenega strela v okvir vrat.

Nasploh je v prvem polčasu v razglašenih goriških vrstah delovalo bolj malo stvari, izid pa je bil po prikazanem za goste ugoden. Precej manj pa je bil ugoden razplet iz Novega mesta, kjer je Krka uprizorila zasuk po zaostanku 0:2 proti Domžalam.

Drugi polčas so gostje začeli odločneje. Že uvodne minute so postregle s sijajno priložnostjo za Dejana Žigona, a tudi s poškodbo kapetana Alena Jogana, ki je zahtevala prvo menjavo. Pri drugi je goriška klop aktivirala Danieleja Ferrija, ki naj bi prinesel več teže goriškemu napadu, a zatresla se je gostujoča mreža. Goričani so v razmaku štirih dni prejeli še drugi evrogol, za katerega je poskrbel Anže Zorc. Goriška reakcija je bila z izjemo poskusov Dina Martinoviča mlačna.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano