Radinski v četrtfinalu

V Portorožu so včeraj odigrali dvoboje drugega kroga teniškega turnirja Tilia Slovenia Open. Senzacija turnirja je zagotovo Aljaž Radinski, ki je včeraj že drugič suvereno zmagal in se uvrstil med osem najboljših.

Aljaž Radinski je prijetno presenečenje portoroškega teniškega turnirja. Foto: Alja Tasi
Aljaž Radinski je prijetno presenečenje portoroškega teniškega turnirja. Foto: Alja Tasi

PORTOROŽ >20-letnik iz Bistrice pri Dravi Aljaž Radinski je že v ponedeljek z uvrstitvijo v drugi krog dosegel uspeh kariere, saj je kot 1167. tenisač na svetu izločil 213. Japonca Hirokija Moriyo. Včeraj mu je nasproti stal 25-letni Francoz Jonathan Eysseric, ki je v prvem krogu izločil tretjega nosilca turnirja.

Oba igralca sta prikazala odličen tenis, z močnimi servisi in razgibano igro na mreži. Rezultat v prvem nizu je bil izenačen vse do podaljšane igre; to je presenetljivo suvereno dobil Radinski.

V drugem nizu je Slovenec obdržal pobudo in hitro povedel s 4:1, nato pa kljub nekoliko močnejšemu odporu Francoza niz suvereno pripeljal do srečnega konca in si prislužil stoječe ovacije številnih gledalcev.

Nasprotnik Radinskega v četrtfinalu bo šesti nosilec, 30-letni Italijan Luca Vanni (141. ATP). V četrtfinale se je včeraj popoldne prvi uvrstil osmi nosilec Mirza Bašić (147. ATP), 24-letni igralec iz Bosne in Hercegovine. Premagal je 19-letnega Turka Cema Ilkela (432. ATP), ki je v Portorožu nastopil na povabilo organizatorja.

Ponovno je zmagal tudi Rus Evgeny Donskoy (138. ATP), ki je v prvem krogu gladko izločil prvega nosilca Marcela Granollersa. Včeraj pa je potreboval skoraj dve uri in tri nize, da je strl odpor mladega Francoza Calvina Hemeryja (201. ATP). Ker je bil njun dvoboj na centralnem stadionu prvi na popoldanskem sporedu, sta se borila predvsem proti vročini. Sploh Rus je v drugem nizu popolnoma izgubil koncentracijo in so njegove žoge pristajale v mreži ali daleč izven igrišča. Na koncu so vendarle zmagale izkušnje, Rusa pa v četrtfinalu čaka peti nosilec, Slovak Norbert Gombos.

Rezultati drugega kroga - Donskoy (Rus) : Hemery (Fra) 6:4, 3:6, 6:3; De Bakker (Niz) : Kudryavtsev (Rus) 7:6(3), 2:6, 2:6; Bašić (BiH) : Ilkel (Tur) 6:2, 6:2; Gigounon (Bel) : Vanni (Ita) 1:6, 3:6, Guez (Fra) : Lorenzi (Ita) 3:6, 4:6, Gojowczyk (Nem) : Gombos (Svk) 4:6, 3:6; Eysseric (Fra) : Radinski (Slo) 6:7(2), 3:6.

ALJA TASI


Najbolj brano