Radinskemu v tretje ni šlo

Na teniškem turnirju Tilia Slovenia Open v Portorožu se je v četrtfinalu danes poslovil Aljaž Radinski, njegov nastop pa vseeno ostaja največje presenečenje turnirja. Jutri bosta na večnamenskem stadionu v ŠRC Marina na sporedu polfinalna dvoboja; vmes bo še finale dvojic.

 Aljaž Radinski Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Aljaž Radinski Foto: Tomaz Primozic/Fpa

PORTOROŽ > Evgeny Donskoy (138. ATP), ki je v prvem krogu izločil prvega nosilca turnirja, je v četrtfinalu moral priznati premoč petemu nosilcu, Slovaku Norbertu Gombosu (128. ATP). Ta se bo v polfinalu pomeril s šestim nosilcem, Italijanom Luco Vannijem (141. ATP), ki je danes končal pohod Aljaža Radinskega, največjega presenečenja tega turnirja.

Radinski je bil, potem ko je kot 1167. igralec sveta premagal 233. (Moriya) in 213.(Eysseric) z ATP lestvice, danes le še bleda senca samega sebe iz prvih dveh krogov turnirja. Vanni je vodil že s 4:0, preden je Radinski dobil prvo igro na svoj servis in zmanjšal zaostanek. Vendar Slovencu preobrat ni uspel in Italijan je izkoristil že prvo zaključno žogo za gladko zmago v prvem nizu. V drugem je šlo še hitreje, saj je Radinskemu zavezal kravato.

Nasprotnik zmagovalca današnjega večernega dvoboja med Grego Žemljo in Mirzo Bašićem bo Rus Alexander Kudryavtsev (177. ATP), ki je danes premagal 80. igralca sveta in drugega nosilca, Italijana Paola Lorenzija.

Prvi polfinalni dvoboj bo na stadionu v ŠRC Marina na sporedu jutri ob 16:30. Ob 19. uri bo finale dvojic, ob 20. uri pa še drugi polfinale.

Današnji izidi, četrtfinale: Donskoy (Rus) : Gombos (Svk) 6:2, 2:6, 3:6; Radinski (Slo) : Vanni (Ita) 2:6, 0:6; Kudryavtsev (Rus) : Lorenzi (Ita) 6:4, 1:6, 6:1. Žemlja in Bašić sta dvoboj končala šele po oddaji besedila v tisk.

Polfinale dvojic: De Bakker-Fransen (Niz) : Martin (Fra)-Raja (Ind) 2:6, 1:6; Bury (Blr)-Siljestrom(Šve) : Gombos-Kovalik (Svk) 6:1, 6:4.

ALJA TASI


Najbolj brano