Radi bi bili peti

Krepko v pogonu so tudi nogometaši edinega kraškega nogometnega tretjeligaša, ki v drugem delu sezone nima posebnih tekmovalnih ambicij.

Erik Salkić (desno) na arhivski fotografiji s “stare” Bonifike v dresu propadlega Interblocka. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Erik Salkić (desno) na arhivski fotografiji s “stare” Bonifike v dresu propadlega Interblocka. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

SEŽANA > S pripravami na drugi del tekmovalne sezone so pričeli v začetku meseca. Skromen jesenski izkupiček niti ne omogoča kakšnih večjih tekmovalnih ambicij, ki jih v Sežani na začetku vsake sezone ne primanjkuje. A kot se je izkazalo, so to bile zgolj želje. Ekipa ni imela podobe, kot so si jo zamislili v vodstvu kluba, skromne predstave v prvenstvu, po katerih se je moral posloviti David Kompara, so jih že preveč oddaljile od tekmecev. Na klop je sedel dežurni gasilec (v tem primeru dobesedno) Igor Bole, ki je na koncu jeseni uspel vzeti točke obema pretendentoma za prestol zahodne skupine - točko Izoli in vse tri Ajdovščini. Bole bo rdeče-črne vodil tudi v spomladanskem delu sezone. “Priprave tečejo po programu, ki sem si ga zastavil. Aktivno v članski ekipi sodeluje 20 nogometašev, od tega so trije mladinci. Počasi se vključujejo v članski pogon, seveda tudi v luči prihodnje tekmovalne sezone,” pravi Bole, ki ima - tako kot večina ostalih ekip - težave z odsotnostmi igralcev zaradi službenih ali študijskih obveznosti.

Če so v prestopnem roku (vse prestope v 3. SNL smo predstavili v torek) med drugimi izgubili enega od nosilcev igre, Uroša Baruta, so enega nekoliko nepričakovano pridobili. Zdaj v Italiji igrata oba brata Barut - starejši Uroš v prvi amaterski ligi v Sesljanu (Sistiana), mlajši Primož pa v 2. amaterski ligi pri Zarji v Bazovici.

Vrste matičnega kluba je okrepil Erik Salkić, ki je nazadnje igral v ruskem drugoligašu Tuli. Po več kot letu dni prisilnega počitka bo prvič igral nogomet, saj je zaradi spora s Tulo moral čakati na razplet pri arbitražni komisije evropske nogometne zveze. Pozimi je bil sicer na pripravah s Koprom, a sodelovanja niso sklenili. Ob njem bo glavni adut domačih še Dino Stančič, ki je bil tik januarja tik pred odhodom v Izolo. Tabor ima torej na bokih dva prvoligaška igralca.

Želja vodstva kluba je, kot nam je zaupal podpredsednik Egon Kariž, da se na lestvici pomaknejo za mesto ali dve navzgor. To bo sicer po zelo težko. Tabor je osamelec na šestem mestu lestvice. Na igrišču si je priboril 19. točk, po dejanskem izstopu Portoroža-Pirana pa ne bo več tako zaradi malce bizarnega določila v 54. členu tekmovalnega pravilnika NZS. Tam piše: “če je v primeru trikrožnega sistema ekipa prenehala tekmovati pred zaključkom druge tretjine, se rezultati prve tretjine priznajo, rezultati druge tretjine pa brišejo.” Tabor je v drugi tretjini lige ugnal Piran, zato bo ob tri točke in jih bo imel 16.

Doslej so Sežanci odigrali dve pripravljalni tekmi, obe sta se končali z izidom 5:1 - za toliko so bile od Tabora boljše Buje, in za toliko je bil Tabor boljši od Jadrana Pivovarne Mahnič iz Krvavega potoka.

ROK MAVER


Najbolj brano