Puntar je izplaval

Sredine tekme zaostalega 13. kroga prve lige v dvoranskem nogometu so prinesle v Tolmin veliko veselje. Domači Puntar se je končno otresel zadnjega mesta. Škofijski Bronx je osvojil točko, Oplast pa je v Mariboru izgubil s prvaki.

 Foto: STA
Foto: STA

TOLMIN >Največ navijačev na sredinih prazničnih tekmah v prvi ligi dvoranskega nogometa se je zbralo v Tolminu - približno 150. Imeli so kaj videti. Domači Puntar se je s četrto zmago prvič v sezoni otresel dna lestvice. Za sabo je pustil tako KMN Tomaž (tudi z goloma Kobaridca Boruta Ručne ga je premagala Litija) kot neposrednega tekmeca za obstanek Benedikt. Tolmincem je tesno zmago z 2:1 z golom dve minuti pred koncem tekme priboril Aljaž Laharnar. ”Zelo sem zadovoljen. Moramo verjeti, da lahko premagamo še koga. Tekma je bila izredno težka, gostje so bili zelo borbeni. Imeli smo sicer več od igre, a je bil Benedikt dvakrat zelo nevaren,” si je po tekmi oddahnil tolminski trener Matej Kavčič.

Na derbiju kroga v Mariboru so vodilni domačini po trdem boju le ugnali kobariški Oplast, ki je v težkem obrambnem boju imel lepo priložnost za zmago. Prvi gol na tekmi je namreč padel šele v končnici, natančen pa je bil Gregor Kos. Žal je nato Oplastova obramba v manj kot minuti popustila kar dvakrat. Kljub temu kobariški trener Saša Leban ni bil slabe volje: ”Za nami je vrhunska tekma. Imeli smo pobudo in priložnosti. Po vodstvu smo sicer dobili dva gola, a je enega tekmec dosegel s precej sreče.”

Škofijski Bronx je v zadnjih trenutkih dvoboja zapravil zmago proti Dobovcu. Po zaslugi razpoloženega Slavena Radiškovića (dosegel je tri gole) je vodil večji del prvega in glavnino drugega polčasa tekme. V zadnjo minuto je vstopil s prednostjo 5:4, tik pred zaključnim piskom sirene pa je trenutek nezbranosti Primorcev z golom za izenačenje izkoristil Aleš Vrabl. Pomočnik trenerja Bronxa Stanko Žunič je bil s točko pri favoritu vendarle zadovoljen: ”Končno smo zadevali. Dobovcu smo prepustili igro, gole pa smo dosegali iz protinapadov.”

> Prva SFL, 13. krog - Puntar : Benedikt 2:1 (1:1); strelci - 1:0 Kavčič (5), 1:1 Klemenčič (5), 2:1 Laharnariig (38); Dobovec : Bronx 5:5 (4:3); strelci - 0:1 Radišković (3),0:2 Zajc (4), 1:2 Kroflič (7), 2:2 Bizjak (15), 3:2 Rednak (18), 4:2 Marot (20), 4:3 Radišković (20), 4:4 Radišković (34), 4:5 Radišković (35), 5:5 Vrabel (40); Maribor : Oplast 2:1 (0:0); strelci - 0:1 Kos (36), 1:1 Fideršek (36), 2:1 Totoškovič (37); Sevnica : Zavas 4:3, Tomaž : Litija 3:6

Vrstni red - Maribor 40, Litija 32, Oplast 23, Dobovec, Sevnica po 20, Bronx 19, Zavas 15, Puntar 12, Benedikt 11, Tomaž 9.

STA, IM


Najbolj brano