Puntar aktiven, Oplast prost

Danes ob 20.30 se bo na Škofijah s tekmo med domačim Bronxom in tolminskim Puntarjem začelo 21. državno prvenstvo v dvoranskem nogometu. V prvo ligo se vrača ajdovski Kix, najmočnejše primorsko moštvo pa ostaja pokalni zmagovalec, kobariški Oplast.

Kobariški pokalni zmagovalec Oplast, sicer lani 3. v DP, bo 
tudi letos med Primorci meril najviše.  Foto: Igor Mušič
Kobariški pokalni zmagovalec Oplast, sicer lani 3. v DP, bo tudi letos med Primorci meril najviše.  Foto: Igor Mušič

ŠKOFIJE > Redni igralni dan državnega prvenstva v futsalu ostaja petek, današnja bolj zgodnja otvoritev sezone v dvorani Burja na Škofijah pa je posledica dogovora med domačim Bronxom in tolminskim Puntarjem. Škofjoti so se znašli v stiski, saj so imeli službene obveznosti kar štirje igralci, Tolminci pa so za težave pokazali razumevanje in omogočili premik tekme na današnji večer, ko bodo favoriti.

Moštvo Bronxa je zaradi prebolevanja viroze v minulih dneh izgubilo precej energije. Vstop na tekmo, ki se bo začela ob 20.30, bo prost. Ekipi sta sicer zadnjo generalko opravili konec tedna na turnirju treh ekip v Vidmu, kjer je Puntar premagal tako Bronx (4:2) kot italijanskega drugoligaša Came Dosson (2:1). Med strelce se je že vpisala okrepitev iz Oplasta, Aljaž Kusterle. Tolmince so okrepili še Gregor Kos in Klemen Jarc ter izkušeni vratar Denis Baloh. V Italijo je odšel Nejc Hozjan.

Puntar ima vsekakor zasedbo, ki lahko naredi korak naprej od lanskega petega mesta, Bronx, ki se je lani dolgo boril za obstanek (končal je osmi), pa se namerava to sezono z v glavnem enako domačo zasedbo utrditi v sredini.

V prvem krogu bo med primorskimi ligaši aktiven le še ajdovski Kix, ki se je po treh sezonah premora vrnil v družbo najboljših. Delo je prevzel nov trener Matic Nagode, moštvu, ki je postopno napredovalo v drugi ligi, pa se je pridružil še donedavni član Bronxa Blaž Peljhan. Ajdovce gotovo čaka trd boj za obstanek. Prvi pokazatelj o pripravljenosti nanj bo že jutrišnje gostovanje v Benediktu.

Na Škofijah bodo drevi prvič preizkusili novost letošnje sezone - vsi futsal prvoligaši bodo odslej objavljali spremembe rezultata v živo (www.futsal.si), po zgledu spletne strani prve SNL.

Najmočnejša primorska ekipa, pokalni zmagovalec in tretje moštvo minulega prvenstva, kobariški Oplast, bo uvodoma prosta. Za to je kriva nepopolna liga z le devetimi moštvi. Extrem je namreč zaradi pomanjkanja denarja izstopil, Velike Lašče so izpadle, zanimanja za dopolnjevanje med ostalimi drugoligaši pa ni bilo.

Oplast je imel zahtevno generalko na sobotnem superpokalu, kjer je polčas z državnim prvakom Dobovcem celo dobil, v nadaljevanju pa je obrambo superpokalnega naslova po izključitvi Janija Ručne vendarle izgubil. Kobaridci so zadržali lanske nosilce igre, ki so osvojili pokal in tretje mesto v prvenstvu. Temu primerne cilje napoveduje predsednik Branko Velišček: “ Ohranili smo skoraj enako ekipo. Kusterle je odšel v Puntar, čakamo pa na vrnitev Domna Fratine po poškodbi. Dobovec in Maribor sta sicer favorita v boju za naslov prvaka, vendar mislim, da smo se mi sposobni zoperstaviti vsem, če nam bo le služilo zdravje. Proračun je stabilen, morda pa se bo zaradi dobrega poslovanja turističnega gospodarstva še povečal. Pogoji za delo so dobri. Prvi cilj je preboj med četverico v prvenstvu, gremo pa tudi v boj za obrambo pokalne lovorike.”

Oplastu bodo skušali račune prekrižati okrepljeni Sevničani (prvič že 18. septembra v Kobaridu), pomlajena, a dobro sestavljena Litija in seveda sosedje iz Tolmina. Za obstanek se obetajo zanimivi dvoboji Bronxa, Kixa in Benedikta.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano