Pučko v bikoborsko mesto

V koprskem nogometnem klubu se obetajo kadrovske spremembe, nekatere so se že zgodile. Matej Pučko je odpotoval v Španijo, naključno je v nasprotno smer med tremi novinci v Koper prispel tudi španski nogometaš.

Matej Pučko Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Matej Pučko Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Kot smo napovedovali v včerajšnji številki PN, je v špansko Osasuno odšel Matej Pučko. Prlek je julija 2011 v družbi Naserja Kajtazija (hitro se je poslovil od resnega nogometa) in Denisa Šmeja v Koper prišel kot neke vrste velika trofeja koprskega kluba, izbojevana v boju z Mariborom. “Pule” je v konici napada igral le redko, večinoma je dobival minute na bočnih položajih. Še najboljše obdobje je imel spomladi leta 2013, ko je s prvim prihodom Rodolfa Vanolija kot joker s klopi zabijal pomembne zadetke. Toda tudi pozneje je bil prisiljen zamenjevati igralna mesta in nikakor mu ni uspelo, da bi se ujel z različnimi trenerskimi filozofijami. Odhod k španskemu drugoligašu tako zagotovo doživlja kot olajšanje. Osasuna je med 22 člani druge lige lani zasedla 18. mesto. Pučko je v koprskem dresu zbral kar 134 nastopov, na igrišču preživel 8915 minut in zabil 23 golov. “Sledim svojim sanjam,” je včeraj popoldne, kaki dve uri preden je novico o odhodu uradno objavil koprskih klub, na enem od družabnih omrežij zapisal Pučko. Po prihodu v Pamplono ga je čakal zdravniški pregled, in če se je vse izšlo po pričakovanjih, bo od danes imel status posojenega igralca Kopra z možnostjo odkupa pogodbe.

Včeraj so v Kopru podpisali pogodbo s prvim izmed terceta branilcev, ki prihajajo na Bonifiko. Italijanski prvoligaš Hellas Verona je Kopru do konca sezone posodil 187 centimetrov visokega levega branilca Hysena Memollo. 23-letni albanski nogometaš v serie A še ni zaigral, je pa doslej zbral 27 nastopov v italijanski tretji ligi.

Danes naj bi podpise prispevala še dva centralna branilca: 21-letni Španec (njegova rezervna pozicija je levi bočni branilec) Cristian Tomás, z vzdevkom del Toro in nekdanji član Istre, dve leti starejši Ivan Šimurina. Del Toro je svojo nogometno pot začel v mlajših selekcijah Seville, ki ga je najprej posodila v Lleido, nato je igral v B ekipi Seville, potem pa je kot prost igralec prvo polovico minule sezone igral za nekdaj slavno ime poljskega nogometa, Widzew iz Lodža, ki je v pičlih treh letih iz prve izpadel v tretjo ligo. Lani je bil še drugoligaš. Drugo polovico sezone je Tomás igral za Compostelo v tretji španski ligi. O Šimurini ponovimo, da je pred igranjem v puljski Istri nastopal za matični Zadar s kratkotrajnim postankom pri romunskem Petrolulu.

ROK MAVER


Najbolj brano