Pučko med “hajduke”

Čez dober teden dni se bosta v koprskem moštvu - neodvisno od skupnega razpleta obeh tekem z Nefčijem - zgodili (vsaj) dve kadrovski spremembi.

Matej Pučko Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Matej Pučko Foto: Tomaž Primožič/Fpa

BAKU > Z moštvom je v torek pred odhodom na gostovanje v azerbajdžansko prestolnico že treniral visoki napadalec Ante Mitrović. 26-letnik je doma iz Zadra, kjer je začel igrati, bil je član vseh hrvaških mladih reprezentanc (nazadnje U-21). Visok je 191 centimetrov in je nazadnje igral za hrvaškega prvoligaša Zagreb, v teh dneh pa naj bi Koprčani z njim sklenili pogodbo in ga registrirali.

Na certifikat italijanske zveze pa še kar čaka Daniel Bradaschia, povratnik v koprski dres, ki je minulo sezono igral v D ligašu Boario Terme.

Morda še bolj zanimiva pa je novica, da naj bi se iz severnega na južni Jadran preselil napadalec Matej Pučko, ki v sedanjem konceptu koprskega igre nima prave vloge in je tako predvsem adut s klopi, kar pa igralca zagotovo ne veseli preveč.

Pučko je v Koper prišel kot velik talent, toda prav v konici napada je igral le redko, večinoma je dobival minute na bočnih položajih. Leta minevajo in da ne bi Prlek ostal le pri pridevniku večni talent, bo očitno priložnost dobil drugje. In to nič manj kot v enem od velikanov hrvaškega nogometa, splitskem Hajduku, ki je zdaj sicer v kar precejšnji krizi. Tja naj bi odšel na posojo, če bi potem prestopil v tujino, bi si kluba delila izkupiček.

Te dni naj bi bila tudi znana usoda prestopa vratarja Igorja Nenezića. V torek bi sicer moral odpotovati na preizkušnjo oziroma zdravniški pregled v Iran, vendar je bil odhod preložen na četrtek. Če se bo prestop zgodil, bodo v Kopru iskali še enega vratarja. RM


Najbolj brano