Prvoligaški derbi le v Novi Gorici

Prve četrtfinalne tekme slovenskega nogometnega pokala so postregle s presenetljivimi razpleti. Kaj pa bo prinesel okrnjeni 15. prvenstveni krog?

V Stožicah bosta jutri mreži prisilno mirovali. Derbi med 
Olimpijo in Maroborom je namreč odpovedan, nov datum pa 
sinoči še ni bil znan. Foto: Giampiero Sposito
V Stožicah bosta jutri mreži prisilno mirovali. Derbi med Olimpijo in Maroborom je namreč odpovedan, nov datum pa sinoči še ni bil znan. Foto: Giampiero Sposito

NOVA GORICA > Medtem ko je včerajšnji dan minil v znamenju večurnih sestankov in usklajevanj okrog usode jutrišnjega derbija prve slovenske nogometne lige med Olimpijo in Mariborom, ki so ga naposled odpovedali, pa drugi obračun z vrha lestvice v novogoriškem športnem parku seveda ni (bil) vprašljiv. Dvoboji Novogoričanov in Domžalčanov ne sodijo med rizične, imajo pa svojo (tekmovalno) težo, ki jo dajejo tudi uspehi iz preteklosti. Kluba se lahko pohvalita s skupno šestimi naslovi državnega prvaka.

Med letoma 2004 in 2008 je bilo prvo mesto goriško-domžalska domena. Pestra je bila tudi igralska izmenjava z nogometaši, ki so pustili večji ali manjši pečat v obeh klubih. Tako velja omeniti vsaj najboljšega strelca iz sezone 2006/07 Nikolo Nikezića, Sašo Aleksandra Živca ali Amedeja Vetriha, ki je domžalski dres oblekel pred letošnjo sezono. Lani so vsi štirje dvoboji pripadli Domžalčanom, prvega medsebojnega v letošnji sezoni pa so s 3:2 dobili Novogoričani. Dvakrat je mrežo gostiteljev zatresel Blessing Eleke, ki si je na zadnji tekmi v Zavrču zvil gleženj. Poškodba nigerijskega napadalca sicer ni težja, a obeti za nedeljski nastop proti Domžalam niso najboljši.

V domači ekipi pa gotovo ne bo Mihe Gregoriča in Nejca Mevlje, ki sta na sredini vadbi spet začutila bolečine oziroma obnovila stari poškodbi. Ker mora Alen Jogan (tako kot tudi Amel Džuzdanović) odslužiti še eno tekmo prepovedi igranja, bo trener Miran Srebrnič bržkone posegel po obrambnih rešitvah iz Zavrča.

Haložane, ki so se v prvi četrtfinalni tekmi pokala doma razšli 1:1 z Dravo, čaka jutri prvenstveno gostovanje pri Celjanih. Slednji so si v pokalu priigrali dobro popotnico z remijem 2:2 v Stožicah proti Olimpiji. Spodrsnilo je tudi Mariborčanom, ki so klonili z 0:1 v Velenju. Prav prvenstveno gostovanje pri Rudarju, ki je bržkone porabil precej moči na sredinem obračunu, čaka jutri Koprčane.

ASO


Najbolj brano