Prvič dvojna primorska zmaga na kolesarskem DP

Državno prvenstvo kolesarjev v kronometru se je prvič doslej končalo s primorsko zmago v obeh absolutnih konkurencah. Med moškimi je slavil Idrijčan Jan Tratnik, med dekleti pa Ajdovka Polona Batagelj.

Polona Batagelj  Foto: Tamino Petelinsek
Polona Batagelj  Foto: Tamino Petelinsek

LJUBLJANA > Jan Tratnik (Amplatz, Avstrija) in Polona Batagelj (BTC City) sta osvojila naslova absolutnih državnih prvakov v vožnji na čas. Za evropskim prvakom U-23 iz leta 2012, Tratnikom, sta v moški konkurenci končala Klemen Štimulak (Adria Mobil) in, presenetljivo, lanski in že prej večkratni prvak Gregor Gazvoda (Kinan).

Tratnik je svojo zmagovito vožnjo opisal takole: ”Spremljal me je Martin Hvastija ter mi dal napotke, naj prvih 500 metrov stopnjujem in nato vztrajam. V prvem krogu sem se res počutil odlično. Nato sem padel v krizo. Pred obratom sem malo popustil in se nadihal. Tako sem dobil energijo za zadnjih 10 kilometrov. Sem zelo zadovoljen, saj sem odpeljal maksimalno. Imel sem dober dan.”

Tratnik je absolutni državni prvak v kronometru postal prvič. Med dekleti je Polona Batagelj postala prvakinja že tretjič. Za njo sta se zvrstili njeni klubski kolegici Alenka Novak in Urša Pintar.

Kolesarji v elitni kategoriji so na progi med ljubljanskim BTC Cityjem in Domžalami (ter nazaj) vozili na 44 kilometrski progi. Med moškimi je bila konkurenci okrnjena. V boj za odličja bi se gotovo vmešala Jan Polanc (Lampre) in Primorec Kristijan Koren (Cannondale), a sta kronometer zaradi utrujenosti (prvi) in zaposlenosti z dirko Criterium du Dauphine v Franciji (drugi) izpustila.

V konkurenci U-23 je prvak postal Jon Božič (Adria Mobil), srebro pa je osvojil Pivčan Martin Otoničar (KD Rog). Med mladinci po finančni krizi novogoriškega kluba, ki se ukvarja le še z dečki, Primorci niso imeli veliko uspeha. Najboljši je bil na 13. mestu Patrik Komel (Sloga 1902 Idrija).

Drugi del državnega kolesarskega prvenstva, cestna vožnja, bo 28. junija v Mirni Peči na Dolenjskem. Tam bo naslov branil Solkanec Matej Mugerli.

STA, IM


Najbolj brano