Prvi Pokal mesta Koper v karateju

Le nekaj dni po koncu prvega skupnega svetovnega prvenstva v karateju je Koper gostil še drugo večjo mednarodno prireditev v tej borilni veščini. Domači klub tradicionalnega karateja Tora je s pomočjo Slovenske zveze tradicionalnega karateja pripravil prvo tekmo za pokal mesta Koper.

Pokal Kopra je postregel tudi s številnimi atraktivnimi borbami.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Pokal Kopra je postregel tudi s številnimi atraktivnimi borbami.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Organizatorji so prireditev gostili v dvorani OŠ Koper, le nekaj ur po prvenstveni tekmi odbojkaric. Vseeno tekmovanje na petih tatamijih ni bilo ogroženo in je vso nedeljo potekalo brez zapletov. Sodelovalo je 380 karateistov in karateistk iz Italije, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Slovenije. Tem gre prišteti še sodnike, trenerje in organizatorje, tako da je bilo v dogajanje vključeno skoraj 500 ljudi. Zahteven organizacijski zalogaj so gostitelji iz Karata kluba Tora izpeljali bolje, kot je bilo izpeljano nedavno svetovno prvenstvo, čeprav so prav zaradi pomoči na SP imeli na voljo še manj časa za pripravo, tekmovanje pa so morali izpeljati v enem samem dnevu. Seveda brez pripomb le ni šlo, a je bil skupni vtis nedvomno precej boljši.

“Poskrbeli smo za nagrade, hrano za sodnike in ostalo osebje, ponudili športne rekvizite in obiskovalcem kavico. V soboto smo pripravili seminar za sodnike, ki ga je vodil predsednik tehnične komisije ITKF Eligio Contarelli, omogočili smo tudi treninge v drugi telovadnici. Prisotnim smo razkazali mesto in koprsko športno infrastrukturo, tako da ni šlo le za tekmovanje, ampak tudi za promocijski in družabni dogodek. Zadnja podobna prireditev je bila v dvorani Bonifika Koper pred desetimi leti, zato smo jo želeli vrniti v mesto. Imamo namreč vrhunsko tradicijo tradicionalnega karateja, spomnil bi le na naslov svetovnega prvaka Anteja Šolaje v članski konkurenci,” je povedal Miroslav Gavran iz KK Tora Koper.

Od primorskih predstavnikov so bili v svojih starostnih skupinah in disciplinah najuspešnejši karateisti ilirskobistriškega Karate kluba Oldersi, za katerega so medalje osvojili Lana in Lea Križman, Manca in Nina Pavlovič, Rebeka Oblak, Anika in Natali Sedmak, Polona Zadnik ter dve ekipi v katah. Pri tolminskem KK Goryu so do odličij prišli Neža Valentinčič, Gašper Grm, Gal Kuštrin, Andraž Marik in kadeti ekipno, za Shinkai Club Zgonik pa sta se izkazala Uroš Merku in članica Dennis Švab. Člani KK Bushi Divača so nastopili v sklopu selekcije zveze JKA, medtem ko so za domači KK Tora na zmagovalne stopničke stopili Gabriel Vatovec, Tadej Griparič, Mia Hrvatin, Marika Jarnević in Žiga Vrhovec.

SANDI JERMAN


Najbolj brano