Prvi “el clasico” 26. oktobra v Madridu

V Madridu so danes opravili žreb parov v španskem nogometnem prvenstvu za sezono 2014/15, po njem pa sta znana tudi termina klasičnih tekem med madridskim Realom in Barcelono. Prvi dvoboj med španskima velikanoma bo 26. oktobra na madridskem stadionu Santiago Bernabeu, drugi pa 22. marca prihodnje leto na stadionu Camp Nou v Barceloni.

26. oktobra bo lahko zaigral tudi Luis Suarez Foto: Henry Romero
26. oktobra bo lahko zaigral tudi Luis Suarez Foto: Henry Romero

MADRID > Kot zanimivost velja zapisati, da bo Urugvajcu Luisu Suarezu in novemu članu katalonske ekipe, ki si je zavoljo neprimernega obnašanja na reprezentančni tekmi z Italijo na nedavnem svetovnem prvenstvu v Braziliji - na tem dvoboju je ugriznil italijanskega branilca Giorgia Chiellinija - ravno 26. oktobra potekla štirimesečna prepoved udejstvovanja v nogometu s strani Mednarodne nogometne zveze (Fife).

Atletico Madrid, v minuli sezoni španski prvak in novi klub slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka, bo prvo tekmo z Realom igral 14. septembra v gosteh, drugo pa 8. februarja prihodnje leto na domačem igrišču. Prvi dvoboj med Atleticom in Barcelono bo 11. januarja prihodnje leto na stadionu Camp Nou, drugi pa 17. maja na stadionu Vicente Calderon v Madridu.

STA


Najbolj brano