Prvaka Zakrajšek in Notarjeva

Zadnja avgustovska sobota je bila za tekmovalce in ljubitelje deskanja z veslom oziroma supanja vroča. V Piranskem zalivu so pred Bernardinom že tretje leto zapored izpeljali državno prvenstvo, ki je pritegnilo številne ljubitelje tega vodnega športa.

Kmalu po štartu, ko so bili tekmovalci še izenačeni ...
Kmalu po štartu, ko so bili tekmovalci še izenačeni ... 

PORTOROŽ > V prvi regati prvenstva je v članski kategoriji pri moških zmagal Jošt Zakrajšek, drugi je v cilj priveslal Bojan Boštjančič (oba Sup klub), tretji je bil Tomaž Jesterle (Tiki team). Pri ženskah je zmagala Manca Notar (Tiki team), druga je bila Neža Jarc, tretja pa Zala Vidmar (obe Sup klub). Med mladinci je bil najhitrejši 16-letni Žiga Brajnik, med mladinkami pa 12-letna Zala Vidmar (oba Sup klub).

Na tretjem državnem prvenstvu v deskanju z veslom se je pomerilo skupno 34 tekmovalcev in tekmovalk iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Tekmovalno tehnično polje, dolgo pet kilometrov, je potekalo ob bernardinski obali.

Deskanje z veslom ali SUP (v angl. Stand Up Paddling) je športna deskarska disciplina, ki se je začela aktivno razvijati v 50. letih prejšnjega stoletja na Havajih. Slovenski navdušenci ta šport (tekmovalec stoji na deski in se po vodni gladini premika z veslanjem) imenujejo supanje. Je odlična alternativa surfanju, ko ni valov in vetra. Športno opremo sestavljata veslo in deska, ki je nekoliko večja in širša. Poleg “trde” deske se v zadnjem obdobju, tudi iz povsem praktičnih razlogov pri transportu, uveljavlja napihljiva sup deska

Športno društvu KEKA Piran v sodelovanju s SURF zvezo Slovenije že tretje leto zapored organizira državno tekmovanje v tej disciplini. Ob povečanju zanimanja si bodo v prihodnje prizadevali za izvedbo tekmovanja tudi z mednarodno udeležbo. RN


Najbolj brano