Prva zmaga za lažje nadaljevanje

Ob 90. obletnici kluba se v Ilirski Bistrici nadejajo mirne plovbe do obstanka med tretjeligaši. Začetek sezone je bil zanje z zmago v Ajdovščini zelo spodbuden.

Stojijo z leve: Anže Počkaj, Igor Marinac, Armando Begić, 
Jure Mahne, Nevio Ostojić-Vranković, Dino Piljić, Hrvoje 
Grgurić, Teo Pastuhović, trener: Tihomir Vrbos. Čepijo: Patrik 
Možina, Đoša Lazarević, Matej Zadnik, Robert Vrbos, Ivan 
Pastuhović, Igor Kovačić in Patrik Ujčić.
Stojijo z leve: Anže Počkaj, Igor Marinac, Armando Begić, Jure Mahne, Nevio Ostojić-Vranković, Dino Piljić, Hrvoje Grgurić, Teo Pastuhović, trener: Tihomir Vrbos. Čepijo: Patrik Možina, Đoša Lazarević, Matej Zadnik, Robert Vrbos, Ivan Pastuhović, Igor Kovačić in Patrik Ujčić.  

ILIRSKA BISTRICA > Lansko sezono so bistriški nogometaši končali na skromnem predzadnjem mestu lestvice, a so kljub temu ostali tretjeligaši. V zadnjih krogih so komajda zbrali enajst nogometašev, tako da je bilo po koncu sezone med bistriškimi nogometnimi navdušenci kar nekaj pomislekov o nadaljnji usodi članske ekipe. A je ta letošnjo sezono vendarle začela v precej bolj številčni zasedbi. Trenersko vlogo je prevzel Rečan Tihomir Vrbos, ki bo tudi v letošnji sezoni lahko računal na nekaj svojih rojakov. Ogrodje ekipe bodo kljub nekaterim odhodom vendarle sestavljali domačini, saj se je vratarju Anžetu Počkaju, branilcu Igorju Marincu in bočnemu branilcu Juretu Mahnetu priključil povratnik Đoša Lazarević, ki bo po letih igranja v vrstah ajdovskega tretjeligaša letos zadolžena za zadetke v bistriškem dresu. Vodstvo kluba si želi, da bi bilo moštvo konkurenčno ter se borilo za mesta v sredini lestvice in se s tem izognilo boju za obstanek.

Postopno si želijo povečati število domačih igralcev v moštvu ter na tribune vrniti navijače, ki so se pred dvema desetletjema zbirali bolj množično. Uvodni prvenstveni krog jim je prinesel zmago v Ajdovščini, ki bo zagotovo prispevala k dodatni motivaciji pred nadaljevanjem sezone. Prvi domači obračun bodo Bistričani odigrali v začetku septembra proti okrepljenim Sežancem, kar bi znal biti pravi pokazatelj vrednosti moštva.SM


Najbolj brano