Prva zmaga Koprčank

Popoln spored državnih odbojkarskih lig je med elito Primorce razveselil z zmagama obeh ženskih prvoligašev. Koprčankam je to uspelo prvič v sezoni. Pri moških se nadaljuje kriza zdesetkanega Salonita. V drugi ligi vodijo Ankarančanke.

Dejan Čabarkapa je bil s 27 točkami najučinkovitejši odbojkar 
Salonita. Foto: Igor Mušič
Dejan Čabarkapa je bil s 27 točkami najučinkovitejši odbojkar Salonita. Foto: Igor Mušič

Salonit : Hoče 2:3

KANAL >Športna dvorana OŠ, gledalcev 200, sodnika: Pevc (Škofja Loka) in Klinar (Žirovnica); po nizih: 19, -17, 18, -22, -12.

Salonit Anhovo: Česnik 12, Šarić, Jereb, Pirih 12, Mijatović 13, Čabarkapa 27, Jerončič 9. Trener: Gregor Jerončič.

Odbojkarji Salonita so igrali brez treh mož iz prve postave: poškodovanih Matica Vrtovca in Daliborja Tomića ter brez bolnega Saše Gadnika. Prvič je po pozdravljeni poškodbi kolena vso tekmo (dolgo kar dve uri in 15 minut) odigral prvi organizator Matija Jereb. Oslabljena kanalska zasedba se je večji del tekme dobro kosala s svojim pokalnim rabljem iz Hoč, poznalo pa se je, da mlada Grega Pirih in Luka Jerončič, ki sta zapolnila praznine, še nimata izkušenj iz težkih tekem.

Cementarji so v trenutni zasedbi, ko nimajo pravega napadalca, skoraj povsem odvisni od servisa. V prvem nizu jim je ta stekel, ob tem pa sta bila zelo učinkovita še Pirih in Dane Mijatović. V drugem nizu so bili začetni udarci domačinov zgrešeni ali preslabotni. Štajerci so s hitrimi napadi nizali točke deloma že iz prvih akcij, pogosto pa tudi iz drugih, ko so po težavah kanalskega sprejema z blokom močno ovirali tudi najučinkovitejšega Salonitovega odbojkarja Dejana Čabarkapo. V tretjem nizu je spet deloval kanalski servis, četrti pa je bil skoraj kopija drugega. Morda bi prišlo do preobrata na koncu, a je napad Čabarkape za 23:24 končal v bloku. Do sredine petega niza je bil izid sedemkrat izenačen. Po izidu 8:9, so Kanalci predvsem zaradi zgrešenih servisov (v zadnjem nizu so jih zapravili kar sedem) izgubili stik s tekmeci, katerih velika prednost sta bila dolga klop in dva kakovostna tujca. “Težko je bilo zdržati zame prvo tako dolgo tekmo po poškodbi. Škoda, da nam je na koncu zmanjkalo koncentracije. Naredili smo preveč napak na servisu. Igralci Hoč zato niso bili pod pritiskom, kar so dobro izkoristili.”, je po tekmi povedal izkušeni organizator Matija Jereb. IM

Sp. S. Aliansa : Gen-I Volley 1:3

ŠEMPETER (v Sav. dolini) > Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 250, sodnika Kern in Atanasov (oba Kr); po nizih 14, -22, -24, -18)

Gen-I Volley: Pethö 14, T. Bavdaž 11, Zbičajnik 6, N. Bavdaž 9, Kolbl 15, Đukić 12, Š. Marušič 1, Simčič. Trener: Alen Bektašević.

Odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleyja očitno dvigujejo formo. V prvem nizu so imele Novogoričanke velike težave s sprejemom servisa Štajerk, ki so predvsem s tem elementom dobile prvi in edini niz. V drugem nizu je pritisk začetnega udarca domačink popustil, v novogoriškem bloku pa je kraljevala Teja Bavdaž. Primorke so hitro izenačile. V izenačenem tretjem nizu je ekipa Gen-I Volleya končnico odigrala natančneje od tekmic, v četrtem pa so Novogoričanke izkoristile slab začetek Štajerk in začetno prednost pretopile v končno zmago.

Luka Koper : Mislinja 3:0

KOPER > Dvorana OŠ Koper, gledalcev 50, sodnika Dugar (Kanal) in Markelj (Bled); po nizih: 16, 26, 19).

Luka Koper: Dakin 20, Šantelj 4, Kušar, Lucas 21, Radulj, Dodič 1, Nedoh, Kocet, Jovič 1, Kaker 9. Trener: Zdravko Jović.

Odbojkarice Luke Koper so končno le dosegle prvo zmago v državnem prvenstvu. Ta je še toliko pomembnejša, ker je padel neposredni tekmec v boju za obstanek. Koprčanke so po začetnih težavah odlično odigrale prvi niz, v katerem so s servisom in lokom razorožile tekmice.

Odbojkarice Luke Koper so po zmagi dobile novega trenerja. Ekipo bo danes prevzel primorski strokovnjak z najvišjo italijansko trenersko licenco, Zoran Jerončič, ki je nazadnje vodil prvoligaša iz Braslovč. “Ko smo dokončno sestavili ekipo, smo se lahko dogovorili za sodelovanje z izkušenim trenerjem in mojim prijateljem Zoranom Jerončičem. Sam se bom kot predsednik sedaj lahko bolje posvetil vodenju kluba. Predsednik je torej po prvi zmagi odstavil trenerja,” je potezo duhovito pojasnil Zdravko Jović, ki odslej ne bo več v dvojni trenersko - predsednikški vlogi.

V izenačenem drugem so pokazale veliko zbranost, saj so se izvlekle iz že napol izgubljenega položaja. Korošice so namreč že imele zaključno žogo za osvojitev niza, a so se Primorke ubranile in povedle z 2:0. Tretji niz je Luka Koper dobila gladko. Poznalo se je, da sta se z ekipo že nekoliko uigrali zadnji okrepitvi Lea Šantelj in Victoria Dakin. SJ


Najbolj brano