Prva zmaga Elite Nagode

Konec junija je postregel kar s petimi večjimi malonogometnimi turnirji, saj se v julijskih dneh večina organizatorjev in ljubiteljev te igre odpravlja na dopuste.

Na turnirju v Vipavskem Križu je zmagala ekipa Elita Nagode. Foto: Matjaž Jazbar
Na turnirju v Vipavskem Križu je zmagala ekipa Elita Nagode. Foto: Matjaž Jazbar

OTLICA >Najvišji turnir zadnjih dni na Primorskem je bil skoraj 900 metrov visoko, na Otlici. Na pokal Gore sta društvo Gora in TD Okno privabila 16 ekip. Zmagalo je moštvo Carioce, ki je v finalu ugnala Ekipo vseh vetrov. Tretje mesto so osvojili Angora amicoti. Za najboljšega igralca je bil proglašen Kristijan Vidmar, največ golov je dal Andrej Vanceta, najmanj pa jih je prejel vratar Vasja Zaman.

Največji nižinski turnir na Ajdovskem je bil v Vipavskem Križu, kjer je tekmovalo 15 moštev, prvo turnirsko zmago sezone pa je dosegla ajdovska Elita Nagode, ki je v finalu s 4:0 premagala Vina Marc. Tudi vse posamične nagrade so pobrali zmagovalci. Prejeli so jih Admir Čosić (najboljši igralec), Luka Štor (največ zadetkov) in Davor Pejakić (najboljši vratar). V malem finalu si je bron z zmago nad Soccerosi priborila ekipa Burito Loco.

Na turnirju v Dobravljah se je pomerilo 12 ekip. V finalu, ki so ga po rednem delu (1:1) odločili kazenski streli, je slavilo moštvo Navarra, ki je premagalo ekipo Pokaj, v boju za tretje mesto pa je bilo moštvo Vina Valič boljše od Volan Caffeja. Za najboljšega nogometaša je bil proglašen Nejc Čibej.

Največ dobrega malega nogometa na Goriškem je bilo te dni videti na turnirju Grive v Mirnu, kjer je tekmovalo 16 moštev. Zmagal je AKK Šempeter, ki je v finalu po kazenskih strelih premagal Frigo transport iz Kostanjevice, v boju za tretje mesto pa je bil Bar Sisesta iz Dornberka boljši od Gostišča Makorič iz Orehovelj. Najbojši igralec je bil uveljavljeni prvoligaški futsal nogometaš Oplasta Anže Širok (AKK), najboljši vratar pa član uprave ND Gorica in nekdanji aktivni prvoligaški nogometaš Sebastjan Komel (Optika Škrlj). Največ golov je dal Rok Umek (Rrigo transport).

Na turnirju trojk v Grgarskih Ravnah se je zbralo 14 ekip. Najboljši je bil As Balan pred All Starsi, Kamnom (ekipa iz Posočja) in Kamnjami z Ajdovskega. IM


Najbolj brano