Prva zmaga Ajdovcev

Za primorske ljubitelje dvoranskega nogometa je vrhunec desetega kroga pomenila tekma v Tolminu, kjer je domači Puntar premagal škofijski Bronx. Prve točke v boju za obstanek pa so vknjižili tudi Ajdovci.

Med šestimi strelci Puntarja  na tekmi z Bronxom (modri) je bil 
tudi Nino Zalašček (rumeni). Foto: Julijan Drago
Med šestimi strelci Puntarja na tekmi z Bronxom (modri) je bil tudi Nino Zalašček (rumeni). Foto: Julijan Drago

TOLMIN > Ker je bil kobariški Oplast v desetem krogu prost, je bil osrednji dogodek za posoške privržence futsala primorski derbi v Tolminu, kjer je pri Puntarju gostoval škofijski Bronx. Položaj obeh moštev, ki ta čas nista med najboljšimi v ligi, je nekoliko botroval dokaj skromnemu obisku, vendar pa je sto gledalcev videlo sedem zadetkov in teniško zmago Puntarjev, ki so se z uspehom učvrstili v varni sredini lestvice. Škofjoti so zdržali sedem minut, po tem pa je začelo po njih padati z vseh strani. Že do polčasa so mrežo Bronxa zatresli Andrej Rutar, Nino Zalašček in Gregor Kos. Pravega odgovora gostov v nadaljevanju z izjemo častnega zadetka Jureta Depangherja ni bilo.

Sočasno je sto privržencev Ajdovskega Kixa v domači dvorani Police bodrilo fante na eni od odločilnih tekem za obstanek v ligi, saj je prišel v goste glavni tekmec Benedikt. Kixu ga je uspelo premagati in osvojiti prve letošnje prvenstvene tekme. K uspehu je bistveno pripomogla odlična otvoritev tekme, saj je že v prvi minuti zadel Klemen Žonta. Benedikt se je sicer v nadaljevanju pobral in povedel z 2:1, a so Ajdovci odigrali izjemno končnico, v kateri sta gola za zmago v razmaku ene minute dosegla Stevo Ignjatović in Andrej Česnik.

Derbi vrha je bil sicer v Dobovcu, kjer je Litija tudi po zaslugi gola Primorca Boruta Ručne povedla, a so bili v nadaljevanju domačni boljši. Pričakovano je nove točke vknjižil tudi Maribor, kljub prostemu vikendu pa je kobariški Oplast obdržal vodstvo.

Prihodnji konec tedna bo rezerviran za prve četrtfinalne tekme pokalnega tekmovanja, državno prvenstvo pa se bo nadaljevalo 4. decembra.

> 1. SFL, 10. krog - Maribor : Sevnica 4:3, Dobovec : Litija 6:4, Kix : Benedikt 3:2(1:1), strelci - 1:0 Žonta (1), 1:1 Damiš (18), 1:2 Klemenčič (21), 2:2 Ignjatović (28), 3:2 Česnik (29), Puntar : Bronx 6:1 (3:0). Strelci - 1:0 Rutar (7), 2:0 Zalašček (14), 3:0 Kos (15), 4:0 Kragelj (24), 5:0 Čujec (27), 5:1 Depangher (31), 6:1 Volarič (39).

Vrstni red - Oplast 19, Maribor 18, Dobovec 17, Sevnica, Litija po 14, Puntar 13,Bronx 10, Benedikt, Kix po 3 točke. STA, IM


Najbolj brano