Prva slovenska futsal liga: uspešen le Oplast

V 9. krogu prve slovenske lige v dvoranskem nogometu je izmed treh primorskih prvoligašev točke domov prinesel le kobariški Oplast. Puntar in Bronx sta ostala praznih rok.

Bronx (v rumenem)  je proti premočni Litiji iskal priložnosti le v protinapadih in prekinitvah. Foto: Simon Maljevac
Bronx (v rumenem) je proti premočni Litiji iskal priložnosti le v protinapadih in prekinitvah. Foto: Simon Maljevac

KOBARID > Državni prvak iz Kobarida je imel v domači dvorani veliko dela s predstavnikom spodnjega dlea lestvice, z Velikimi Laščami, a na koncu presenečenja vendarle ni dovolil. Začetek je bil šokanten, saj so gostje že v prvi minuti povedli. Oplast je nato hitro strnil vrste in v desetih minutah opravil pričakovano. Z goloma Jake Sovdata in Anžeta Široka je prešel v vodstvo, v drugem polčasu pa je zadel še Simon Skubin.“Tekma je bila taka, kot smo pričakovali. Velike Lašče so se izkazale kot trda in fizično močna ekipa. Igrali smo pametno, a je bilo napeto do konca. Vesel sem, da smo z borbenostjo zmagali,”je bil zaključni komentar domačega trenerja Saše Lebana .

Nogometaši Puntarja so v Sodražici podlegli razpoloženim domačinom in pritisku tristotih gledalcev. Že v drugi minuti je Dejan Trdan Extrem popeljal v vodstvo. Le malokdo si je tedaj mislil, da bo to edini zadetek na tekmi! Za preobrat bi lahko sicer v nadaljevanju poskrbel Aljaž Laharnar, a je njegov strel stresel le okvir vrat. Po tem so se domačini čvrsto postavili pred svoj gol in rezultat se ni več spremenil. “Da, tudi z 1:0 se lahko konča tekma. Sam sem enkrat že tako izgubil. Imeli smo svoje priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Extrem ni bil nič posebnega, a je dobro čuval rezultat,” je dogajanje ocenil trener Puntarja Matej Kavčič.

Litijani so na Škofijah potrdili, da niso slučajno druga ekipa prvenstva. Premagali so Bronx, ki se bori za obstanek. Domačini so se takoj postavili v obrambne okope in prežali na protinapade. Bronx je zdržal deset minut, po tem pa je za goste dvakrat zadel Gašper Vrhovec. Nekaj upanja je domačim z golom iz prostega strela vrnil Nik Zajc, a je tik pred odmorom z izjemnim zadetkom prednost povečal Vrhovec. V drugem polčasu so gostje brez težav kontrolirali potek dogodkov. Hujši poraz domačinov je preprečil razpoloženi vratar Nejc Tominec.Po dolgem času smo zabeležili gladko zmago. Pravočasno smo prišli do visoke prednosti, tako da smo v končnici nekaj minut odigrali celo z vratarjem v polju in preizkusili nekatere taktične različice,” je dvoboj ocenil posoški adut v vrstah Litijanov Borut Ručna, ki upa, da bo Bronx ohranil prvoligaški status: “Moštvo s Škofij je dolgoletni prvoligaš in verjamem, da bo fantom uspelo. Mogoče bi potrebovali še kakšno okrepitev, kot kaže pa bo glavni tekmec za obstanek Benedikt.”

Domači kapetan Nik Zajc je dodal: “Spet se je pokazalo, da imamo premalo izkušenj in prekratko klop. Nekateri fantje prvič nastopajo v prvi ligi in vsi skupaj se moramo še veliko naučiti.”

> 1. SFL, 9. krog - Extrem : Puntar 1:0 (1:0 - 1:0 Trdan 2), Benedikt : Sevnica 3:4, Oplast : Velike Lašče 3:2 (2:1 - 0:1 Vidic 1, 1:1 Sovdat 4, 2:1 Širok 11, 3:1 Skubin 31, 3:2 Kovačevič 36), Bronx : Litija 3:6 (1:3 - 0:1 Vrhovec 10, 0:2 Vrhovec 18, 1:2 Zajc 19, 1:3 Vrhovec 20, 1:4 Totošković 21, 2:4 Čuk 25, 2:5 Totoškovič 31, 2:6 Jandrić 32, 3:6 Hodžić 38), Dobovec : Maribor 7:5. Vrstni red - Dobovec 24, Litija 19, Oplast, Puntar 17, Extrem 16, Maribor 13, Sevnica 12, Velike Lašče 5, Bronx 4, Benedikt 3.IM, SM


Najbolj brano