Prva polovica pokalnega derbija prepričljivo Ljubljančanom

Nogometaši Olimpije so dobili prvo četrtfinalno tekmo pokala Slovenije. V Stožicah je bil na večnem derbiju z Mariborom izid 3:0 (2:0). Povratna tekma bo 29. novembra v Mariboru. V polfinale so se že prej uvrstili Aluminij, Gorica in Celje.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Za Olimpijo sta zadela Abass Issah (10.) ter dvakrat Nik Kapun (35., 90.).

Današnji derbi v Ljubljani je prvi v seriji treh v tem mesecu oziroma v 18 dneh; sledila bosta še tekmi v Mariboru, najprej ligaška v petek in konec meseca še povratna pokalna.

Zmaji so bili prvi, ki so na tekmi konkretneje zapretili, povedli pa so po hudi napaki vratarja gostov Matka Obradovića v deseti minuti. Ta si je žogo po strelu Dina Štigleca z velike oddaljenosti nespretno odbil za hrbet, jo potem panično izbijal že na golovi črti, darilo pa je sprejel Abass Issah in jo potisnil za njegov hrbet. Pozneje je imel nekaj dela še Aljaž Ivačič na drugi strani, toda streli Marcosa Tavaresa, Mateja Palčiča in Dina Hotića niso bili dovolj nevarni za izenačenje. Zato pa so domači vodstvo povišali v 35. minuti, ko je Nik Kapun, danes je bil v vlogi kapetana, odlično meril z roba kazenskega prostora v daljši kot vrat Obradovića in natančno zadel.

Nadaljevanje je postreglo z bolj napadalno mariborsko igro in tudi več priložnostmi za vijoličaste. Dare Vršič po prostem strelu sicer ni bil preveč nevaren, eno najlepših priložnosti za znižanje pa je imel Damijan Bohar v 59. minuti, ko je po napaki domače obrambe ostal sam pred golom Ivačiča, a ni zadel. Domači pa so predvsem prežali na priložnosti za protinapade, priložnost za povišanje vodstva pa je imel nato Alves v 70. minuti, žoga pa je zletela tik nad prečko. Do konca so imeli gostje sicer premoč, Olimpija pa je spretno zapirala igro in skrbela, da je na semaforju ugoden izid iz prvega polčasa ostal skoraj do konca.

Domači pa so nato že v sodnikovem dodatku udarili še enkrat in praktično v zadnji akciji na tekmi povišali še na 3:0, spet pa je bil natančen Kapun.

STA


Najbolj brano