Prva Lindsey Vonn, druga Ilka Štuhec

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec nadaljuje odlične nastope na generalki pred olimpijskimi igrami v južnokorejskem Pyeogchandu, ki bo igre gostil prihodnje leto. Tudi na drugem treningu na olimpijski progi je bila od Štuhčeve hitrejša le Američanka Lindsey Vonn, tekmovalki pa je ločila desetinka sekunde.

Ilka Štuhec Foto: Igor Mušič
Ilka Štuhec Foto: Igor Mušič

PYEONGCHANG > Vrstni red pri vrhu je praktično enak kot v četrtek, le med vodilnima se je s 17 stotink sekunde zmanjšala na 10, tretja pa je bila vnovič Italijanka Sofia Goggia, ki pa je zaostajala že 93 stotink.

Druga Slovenka Maruša Ferk je bila 36., njen zaostanek pa je znašal kar 4,15 sekunde.

V soboto in nedeljo smučarke v Pyoengchangu čakata smuk in superveleslalom. Obe tekmi se bosta začeli ob 3. uri po slovenskem času.

Pomemben bo predvsem smuk, kjer ima Ilka Štuhec v skupnem seštevku 137 točk prednosti pred Sofio Goggio in s tem že priložnost, da po kombinacijskem osvoji še smukaški in s tem drugi mali kristalni globus v sezoni.

Po zmagi prejšnji konec tedna na superveleslalomu v Crans Montani, je Mariborčanka v boju za skupno zmago tudi v tej disciplini alpskega smučanja.

STA


Najbolj brano