Proti Švedom bo najtežje

Izolski bombarder Borut Mačkovšek bo na evropskem prvenstvu na Poljskem prvi izbor selektorja Veselina Vujovića na položaju desnega zunanjega igralca. Po koncu sezone bo 23-letnik ponovno oblekel dres Celja Pivovarne Laško.

Borut Mačkovšek Foto: Simon Maljevac
Borut Mačkovšek Foto: Simon Maljevac

LAŠKO > Borut Mačkovšek se dobro zaveda pomena prve tekme na velikem tekmovanju: “Lepo bi bilo prvenstvo odpreti z zmago, saj bi bilo nato v nadaljevanju lažje, predvsem v psihološkem smislu. Ogledali smo si videoposnetek nekaterih tekem švedske reprezentance. Sami smo na visoki ravni in odločno lahko zatrdim, da gremo proti Švedom na zmago.”

Kar 204 centimetre visoki Izolan druženje z najboljšimi evropskimi reprezentancami na Poljskem pričakuje dobro razpoložen: “Menim, da sem v solidni formi in bom lahko na pravi način pomagal izbrani vrsti. Skušal bom biti čim bolj razbremenjen, saj mi bo v nasprotnem primeru težje. Selektor ima svojo teorijo o moji vlogi v reprezentanci. Gre za specifičnega trenerja, vseskozi podrobno spremlja, kaj počnem. Če ne bi menil, da sem koristen, tega zagotovo ne bi počel. Določene stvari je pač treba potrpeti.”

Na zadnjem srečanju z novinarji pred potjo na Poljsko je “Maček” razkril, da se po koncu sezone iz nemškega Eisenacha, za katerega nastopa kot posojen igralec francoskega Montpellierja, vrača v Celje. Torej v moštvo, v katerem je pred leti zablestel na veliki sceni: “Veselim se vrnitve v klub, v katerem sem na nek način zrasel. Vračam se domov in naredil bom vse, da bi se v naslednjih dveh letih v dresu Celja veselil lepih uspehov.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano