Proti Koprčankam niso našle protiorožja

Odbojkarice Formisa so v tekmi 5. kroga 1. DOL izgubile z Luko Koper z 0:3 (-12, -8, -17).

Fotografija iz arhiva: odbojkarice Luke Koper proti OK 
Aliansi Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Fotografija iz arhiva: odbojkarice Luke Koper proti OK Aliansi Foto: Tomaž Primožič/Fpa

HOČE > Odbojkarice Formisa tudi po petem krogu ostajajo brez točk. Tudi v tekmi proti ekipi Luke Koper so ostale praznih rok, saj so se Primorke pokazale kot veliko kakovostnejše tekmice, domače za servise gostij enostavno niso našle protiorožja. Še posebej slabo so gostiteljice igrale v drugem nizu, slab vtis pa delno popravile v tretjem.

V prvem nizu so gostje po zaslugi odličnega bloka povedle z 8:4, nato pa z zbrano igro višale vodstvo. Točke so osvajale v serijah, pri vodstvu 11:9 so na servis Marine Barič osvojile deset zaporednih točk in brez težav osvojile niz. V drugem nizu je sledil pravi polom Rogožank. Odbojkarice Luke so zagospodarile na igrišču, domala vsako akcijo končale s točko, domača vrsta pa je delovala zmedeno in brezvoljno. To kaže tudi gibanje rezultata; ob prvem tehničnem odmoru je bilo 8:2 za Luko, ob drugem celo 16:3 in kazalo je na pravo katastrofo Formisa. V končnici niza je domača vrsta dosegla nekaj točk, ki pa niso izboljšale klavrnega vtisa.

Tudi v tretjem nizu so na igrišču prevladovale koprske odbojkarice, ki so si hitro priigrale neulovljivo prednost. Ta je ob drugem tehničnem odmoru znašala sedem točk, pred začetkom končnice pa kar devet. V izdihljajih tekme so rogoške odbojkarice izpeljale nekaj dobrih akcij in do konca niza omilile prednost Luke Koper.

> Dvorana v Hočah, gledalcev 50, sodnika: Seifried in Tovornikova (oba Maribor).

> Formis: Desy Vahen 11, Sešel 1, Ajnihar 5, Pogorevc, Pintarič 8, Stavbar 2, Polanec, Pravdič, Tancer, Ertl, Vedlin Gojčič.

> Luka Koper: Barič 12, Pethö 6, Nedoh, Kušar, Poropat, Ferlinc 5, Lucas 9, Jurić 4, Jotanovič, N. Jerkovič, Dodič, L. Jerkovič, Kaker 12.

STA


Najbolj brano