Prostih je še pet mest med elito

Kdo se bo pridružil enajsterici že znanih udeležencev osmine finala na ponedeljkovem žrebu v Nyonu? To je glavno vprašanje pred sklepnimi dejanji skupinskega dela nogometne lige prvakov v letu 2014.

Sergio Agüero ne bo mogel pomagati soigralcem iz Manchester Cityja na odločilnem dvoboju proti Romi Foto: Darren Staples
Sergio Agüero ne bo mogel pomagati soigralcem iz Manchester Cityja na odločilnem dvoboju proti Romi Foto: Darren Staples

NOVA GORICA > Drevi in jutri je na sporedu šesti in zadnji krog v osmih štiričlanskih skupinah. Slovenski prvak bo svojo zgodbo v elitnem tekmovanju za letošnjo sezono končal jutri, ko bo gostil Schalke. Čeravno so Mariborčani pred zadnjim krogom izgubili vse možnosti za osvojitev drugega mesta v skupini G in s tem napredovanje v izločilne boje lige prvakov (LP), dvoboj ne bo le revialnega značaja. Že točka prinaša denarno nagrado 500.000 evrov, zmaga pa zagotavlja tudi spomladansko nadaljevanje v evropski ligi. Bo pa tudi Nemce (5 točk) gnal lov za drugim mestom, ki še ni oddano lizbonskemu Sportingu (7). Prvi je že Chelsea.

Pred zadnjim četrtkovim krogom skupinskega dela je znanih tudi 15 od 32 udeležencev šestnajstine finala evropske lige. V igri za napredovanje v izločilne boje je še vedno Rijeka, ki pa mora za spomladansko nadaljevanje v 6. krogu skupine G v gosteh ugnati branilce lovorike Sevillo.

Sicer pa bodo drevi pod drobnogledom dvoboji v skupinah od A do H. V skupini A bo Juventus gostil Atletico Madrid, ki je že uvrščen v osmino finala. Remi bi gotovo prinesel napredovanje še italijanskim državnim prvakom. Z zmago 2:0 pa bi si Juventus priigral tudi prvo mesto v skupini. Privrženci Olympiacosa, ki bo doma lovil tri točke proti Malmöju, bodo obenem stiskali pesti tudi za zmago španskih prvakov v Torinu. Tovrsten razplet bi jim prinesel drugo mesto. V skupini B, ki jo je dobil madridski Real, mora Liverpool za preboj v osmino finala doma v neposrednem obračunu ugnati Basel. V skupini C, kjer si je napredovanje že zagotovil Bayer iz Leverkusna, bosta o drugem potniku v osmino finala odločala Monaco (8 točk) in Zenit (7). Dvoboj v kneževini bo sodil Koprčan Damir Skomina. V skupini D bosta Borussia Dortmund (12) doma proti Anderlechtu in Arsenal (10) na gostovanju pri Galatasarayju posredno odločala o prvem mestu.

Jutri bo najbolj zanimivo v skupini E, kjer si je Bayern, ki bo v zadnjem krogu gostil moskovski CSKA, že zagotovil prvo mesto. V boju za drugo pa so še preostale tri ekipe, ki imajo po pet točk. Možnih kombinacij je več. Sama o svoji usodi odloča le Roma, ki bi se z domačo zmago nad Manchester Cityjem prebila v osmino finala LP. Možnosti Rimljanov so se povečale, potem ko so angleški prvaki ostali brez poškodovanega Sergia Agüera. Argentinski napadalec je s tremi zadetki v petem krogu potopil Bayern in je bil nasploh v imenitni strelski formi. V skupini F bosta o prvem mestu na medsebojnem dvoboju odločala Barcelona (12) in Paris Saint-Germain (13). V skupini H je že pred zadnjim krogom jasno, da prvo mesto pripada Portu, drugo pa Šahtarju iz Donjecka.

ASO


Najbolj brano